Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol betalen met je ANWB Creditcard

Sneller door de tolpoortjes

Op vakantie met de auto kun je te maken krijgen met tolwegen. Betalen bij tolpoortjes onderweg, doe je het snelst met je ANWB Creditcard. Dat is óók nog eens lekker makkelijk en heel veilig. Hieronder vertellen we je er meer over.

Waarom betaal je tol?

Tolwegen zijn een toevoeging op- of vervanging van wegenbelasting. Betalen voor gebruik op basis van de hoeveelheid gebruik dus. Frankrijk staat hier bijvoorbeeld om bekend. Hun tolwegen heten PEAGE en de kosten hiervoor gelden voor zowel toeristen als inwoners. Omrijden om de tolweg te ontwijken heeft meestal geen zin. De extra gemaakte kilometers maken een eventuele besparing vaak direct weer ongedaan. Daarnaast zijn tolwegen vaak de efficiëntste route en zijn ze goed onderhouden. 

Inpakken, wegwezen en doorrijden

Snel op je vakantiebestemming zijn is wel zo fijn. En hoe je het ook wendt of keert, tolpoorten vertragen. Met de ANWB Creditcard heb je vaak de snelste betaal optie aan de weg. Er zijn namelijk speciale tolpoorten voor creditcardbetalingen. Daar is het een kwestie van je tolbewijs ingeven, je creditcard aanbieden en je kunt weer door. De meest geaccepteerde creditcards zijn VISA en Mastercard dus met je ANWB Creditcard zit je altijd goed. 

Veilig onderweg

Met je ANWB Creditcard betalen is heel veilig. Ook als het om tol gaat. Je bent in de rij niet afgeleid terwijl je op zoek bent naar kleingeld en de 24/7 fraude detectie van ICS voelt goed. 

Kies de creditcard die bij je past

Heb je nog geen ANWB Creditcard? Bekijk dan welke het beste bij je past en vraag hem aan.