Auto huren met een creditcard

Ook al heb je jouw vakantie van te voren tot in de puntjes geregeld, de borg voor je auto moet je altijd ter plaatse betalen. Meestal is het verplicht om je borg te betalen met een creditcard. Hoe gaat dit in z'n werk? En welke creditcard is het beste voor autohuur?

Hoe werkt dat, een auto huren met een creditcard? 

Huur je in Nederland een auto voor op je vakantiebestemming, dan betaal je de huurauto vooraf. Ter plaatse wordt de verplichte waarborg in rekening gebracht, net als eventuele extra services of accessoires die je hebt aangevraagd. Zodra je je huurauto ophaalt heb je een aantal documenten nodig:

 1. Identiteitsbewijs, zoals een geldig rijbewijs of paspoort.
 2. Geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder.
 3. Extra documenten zoals een voucher, deze heb je ontvangen van de partij waar je de huurauto hebt gereserveerd.

Verplichte waarborg voor huurauto

Bij het ophalen van je huurauto moet je ter plekke nog een waarborg betalen. Deze waarborg is voor de verhuurder een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Om deze waarborg te betalen heb je bijna altijd een creditcard nodig, op naam van de hoofdbestuurder. Je verstrekt je creditcardgegevens aan de verhuurder en machtigt deze hiermee om achteraf extra gemaakte kosten af te schrijven. De hoogte van de waarborg verschilt per verhuurder. Het bedrag van de borg kun je terug vinden in de huurvoorwaarden.

Borg betalen zonder creditcard

Uit veiligheidsoverwegingen wordt contant geld bijna nooit geaccepteerd. Zo hoef je niet met grote bedragen op zak te reizen. Borg betalen met pinpas is niet toegestaan. Een pinbetalen kun je namelijk niet terugstorten, waardoor de verhuurder aan het eind van de huurperiode de borg niet naar je kan overmaken. Wil je perse je borg contant betalen, dan kun je dit in uitzonderlijke gevallen telefonisch aanvragen bij de aanbieder in Nederland.

De beste creditcard voor autohuur

Als je niet zo vaak of heel kort een auto huurt, dan heb je de creditcard alleen nodig voor de borg en volstaat een reguliere creditcard. Wil je meer zekerheid? Dan kun je kiezen voor een creditcard met autohuurverzekeringen. Met de ANWB Visa Silver Card en de ANWB Visa Gold Card heb je extra zekerheden, speciaal voor autohuur.

Eigen Risico Autohuurverzekering

De Eigen Risico Autohuurverzekering houdt in dat het eigen riciso bij schade aan de huurauto is afgedekt. Bij de ANWB Visa Silver Card wordt tot € 750,- vergoed, bij de Gold Card is dit tot € 1.500,-. Let op: je moet hiervoor wel de reservering betaald hebben met je creditcard.

Verkeersrechtsbijstandsverzekering 

De Verkeersrechtsbijstandsverzekering Autohuur biedt dekking tegen juridische kosten als je met je huurauto betrokken raakt bij een ongeval. Deze verzekering zit alleen inbegrepen bij de ANWB Visa Gold Card en ook hierbij geldt dat je de reserving betaald moet hebben met je creditcard. Buiten Europa geldt voor deze verzekering een maximale dekking van € 15.000,-.

Ook fijn: Reis Service Lijn

Bij zowel de Silver als de Gold Card zit de Reis Service Lijn inbegrepen. Dit is een informatielijn die je gratis kunt bellen, bij bijvoorbeeld hulp bij het boeken van een huurauto, taalproblemen in geval van noodsituaties of vragen over vaccinaties buiten Europa.

De beste creditcards voor autohuur

25,- Cadeau

Visa Silver Card

26,50

Extra zekerheid en gemak

 • Aankoopverzekering 270 dagen
 • Extra Card voor 4,50
 • Tot 1.000,- noodgeld op reis
 • Richtlimiet 3.750,-
 • Reis Service lijn
 • Eigen Risico Autohuurverzekering tot 750,-
25,- Cadeau

Visa Gold Card

38,50

Bij veelvuldig gebruik de beste keuze

 • Aankoopverzekering 365 dagen
 • Extra Card inbegrepen
 • Tot 2.000,- noodgeld op reis
 • Richtlimiet 5.000,-
 • Reis Service lijn
 • Eigen Risico Autohuurverzekering tot 1.500,-
 • Verzekering Verkeersrechtsbijstand Autohuur