Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je auto inruilen: de voor- en nadelen

Je bent eruit: je gaat voor een andere auto. Dat betekent ook dat je moet beslissen hoe je je huidige auto wilt verkopen. Een optie die vaak wordt overwogen, is het inruilen van je auto bij de aankoop van een nieuwe. Maar je auto inruilen: is dat altijd de beste keuze?

De voordelen van je auto inruilen

Het is natuurlijk niet voor niks dat het inruilen van een auto populair is. Zo is het inruilen van je auto bij een dealer over het algemeen een makkelijke manier om van je oude auto af te komen. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar een koper en je hoeft je geen zorgen te maken over het regelen van papierwerk of inspecties.

Ook bespaart het inruilen van je auto je tijd ten opzichte van particulier je auto verkopen. Je hoeft namelijk niet zelf te adverteren, onderhandelen en een koopovereenkomst te maken. 

De nadelen van je auto inruilen

Waar voordelen zijn, zijn nadelen. Dat geldt dus ook voor een auto inruilen. Het grootste nadeel is misschien wel dat je minder voor je auto krijgt als je 'm inruilt dan wanneer je 'm zelf verkoopt. Dealers willen natuurlijk zo min mogelijk betalen, omdat ze een auto met winst door willen verkopen. En vindt de dealer het merk en model van jouw auto niet interessant voor de verkoop, dan krijg je natuurlijk ook een lager bod. 

Houd verder in gedachten: als je wél een goede deal aangeboden krijgt, kun je vaak niet meer onderhandelen over de prijs van je nieuwe auto. Inruilkorting is dus niet altijd in je voordeel

Check vooraf: wat is mijn auto waard bij inruil?

Om te voorkomen dat je overrompeld wordt bij de dealer, is het slim om van tevoren te checken wat de inruilwaarde van je auto is. De makkelijkste manier om dat te doen, is met behulp van de ANWB Koerslijst.

Let op: de ANWB Koerslijst geeft je een indicatie van de inruilwaarde en gaat ervan uit dat je auto in goede staat is. Is dat niet het geval, dan zal een dealer uiteraard een lager bedrag bieden. 

Toch liever niet inruilen?

Je auto inruilen is natuurlijk niet de enige mogelijkheid om van je oude auto af te komen. Je kunt er ook voor kiezen om je auto te verkopen via de ANWB Verkoopservice. Een prijs aanvragen is eenvoudig en bovendien gratis.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.