Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kia EV6: ANWB Trekauto van het Jaar 2024

De Kia EV6 is gekozen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2024. Hij gooit vooral hoge ogen met zijn binnenruimte, stabiel weggedrag en indrukwekkende prestaties.

Uit het juryrapport: 'De gejureerde uitvoering (vanaf € 51.895) met een 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving, is de ideale configuratie om zo lang mogelijk zonder laadstop te kunnen doorrijden. Het rijbereik met caravan van circa 220 km kilometer bij de praktijkrit vindt de jury acceptabel. Vooral omdat de auto met hoge snelheid kan laden.

De wegligging van de EV6 is daarnaast onovertroffen. De stabiliteit is buitengewoon goed; de caravan lijkt geen enkele invloed te hebben op het rijgedrag en het comfort. Zijn elektromotor is goed voor 168 kW/229 pk en 350 Nm, ruim voldoende om de beladen testauto (2.300 kg) met beladen caravan (1.350 kg) moeiteloos kilometers te laten vreten.

Een groot voordeel is dat rijhulpsystemen, zoals de adaptieve cruise control en blinde hoek waarschuwing, actief blijven zodra een caravan is aangekoppeld. Dat zorgt voor een comfortabele rit en verhoogt de verkeersveiligheid. Tel daarbij de riante binnenruimte, een bagageruimte van dik vijfhonderd liter en het intuïtieve bedieningsgemak en je hebt een dijk van een auto'.

Rijtest Kia EV6

Eerder ging autoredacteur Frank Buma op pad met de Kia EV6 voor een uitgebreide rijtest. Benieuwd wat hij van de auto vond? Bekijk dan onderstaande video.


Lees alles over de uitslag

De Trekauto van het Jaar is een initiatief van ANWB Kamperen. De genomineerde trekauto’s zijn geselecteerd door specialisten van de KampeerKampioen. Bij de selectie wordt gelet op technische innovatie, belang voor de markt, toegestaan trekgewicht (minimaal 1.350 kg op basis van het ANWB trekautoadvies) en de prijsstelling.

De jury van de Trekauto van het Jaar 2024 telde zes leden met gedegen en actuele kennis van trekauto’s. Deze bestond naast ANWB-specialisten ook uit onafhankelijke vakspecialisten.

De zes deelnemers

In het ANWB magazine KampeerKampioen (nummer 7, juli 2024) staat een uitgebreid verslag van de winnaar, de Kia EV6, en de andere vijf deelnemers (Ford Kuga 2.5 PHEV, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz EQA 250+, Smart #1, Volkswagen Tiguan 1.5 eTSI).

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Nu5%korting
ANWB Caravanverzekering 

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.

Shop nu
Ontdek ons kampeerassortiment 

O.a. retro look campinglampen, elektrische koelbox, vrolijk servies, comfi slaapzakken en kampeermeubilair vind je in de Webwinkel.

Vanaf429,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Volvo EX30.