Aanhanger rijbewijs in Helmond

Haal in één dag je BE rijbewijs bij de ANWB Rijschool in Helmond

Wil je op pad met een aanhanger die zwaarder is dan 750 kilo? Dan zul je eerst je E achter B rijbewijs moeten halen. Dit is nodig als de auto en de aanhanger samen een gewicht hebben van 3.500 kilo of meer. Als jij je aanhangwagen rijbewijs wilt halen, zul je vanzelfsprekend wel een geldig rijbewijs B moeten hebben. Je E achter B rijbewijs halen doe je bij de ANWB in Helmond.

Je kunt je aanhanger rijbewijs bij de ANWB in Helmond halen al in één dag. Vaak heb je wel te maken met een wachttijd bij het CBR als je je examen wilt gaan inplannen, dus houd daar rekening mee.

Je BE rijbewijs halen bij de ANWB: de voordelen

Je rijbewijs E achter B halen bij de ANWB levert je verschillende voordelen op. Zo is het mogelijk om een eendaagse opleiding te volgen, maar je kunt ook zelf het aantal lessen per week bepalen. Het is altijd duidelijk hoeveel lessen er nodig zijn en hoeveel je hiervoor moet betalen. Bovendien wordt deze opleiding gekenmerkt door een hoog slagingspercentage.

De kosten van het BE rijbewijs

Voor de opleiding voor het behalen van het aanhanger rijbewijs hoef je geen theorie-examen af te leggen, je volgt alleen lessen en legt het praktijkexamen af.

Een proefles is zeker aan te raden als je geen ervaring hebt om met een aanhanger te rijden. Hiermee wordt het niveau vastgesteld en kan bepaald worden of de eendaagse opleiding iets voor jou is. Natuurlijk kan er ook een lespakket op maat worden samengesteld. 

  • Kosten proefles/intest: € 66,-
  • Kosten losse les: € 66,-

Als je al wel ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 569,-

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan