Haal je camper rijbewijs (C1) in Harderwijk

Bezit je een camper in een zwaardere gewichtsklasse boven de 3500 kg? Dan is het noodzakelijk om een C1 rijbewijs te halen. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB Rijschool en haal onder onze begeleiding je camper rijbewijs al in twee dagen.

10% korting voor ANWB-leden

Speciaal voor ANWB-leden bieden wij 10% korting aan op onze camper rijopleiding. Kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een ANWB rijschool en haal snel en gemakkelijk je C1 rijbewijs. 

Aanmelden camper rijbewijs

Wanneer heb ik een camper rijbewijs nodig?

Of je een camper rijbewijs nodig hebt is afhankelijk van het gewicht van het voertuig. Tot 3500 kg valt een camper in de categorie personenauto en heb je een enkel een rijbewijs B nodig. Valt de camper in een gewichtsklasse tussen de 3500 en 7500 kg? Dan heb je een speciaal camper rijbewijs nodig, het zogenaamde C1 rijbewijs.

Rijbewijs C1: theorie & praktijk

Het C1 rijbewijs bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Je moet het theoriecertificaat behalen, voordat je aan de slag mag met de praktijklessen voor je camper rijbewijs. Het theorie examen bestaat uit twee onderdelen: RV1 (met vragen over verkeer en techniek) en R2C (met vragen over wetgeving en veiligheid).

Daarna is het tijd voor de praktijk! Onze ervaren ANWB instructeurs helpen je met alle vaardigheden die je nodig hebt voor het besturen van een camper. Zo haal je al in twee dagen jouw C1 rijbewijs, inclusief het CBR examen.

Kosten C1 rijbewijs

Bij ANWB bieden we een compleet pakket aan voor het behalen van je camper rijbewijs. Dit bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Zelfstudiepakket met drie boeken en 21 uur internettraining voor het RV1 en RC2 examen
  • 2 CCV theorie examens (RV1 light en R2C)
  • 8 praktijklessen
  • Praktijkexamen

 

Losse lesprijs camper (60 min) €   97,50
Praktijkexamen € 433,20
Complete opleiding € 1.480,-

 *Alles incl. BTW 

Welk rijbewijs nodig is om een camper te mogen besturen hangt af van het gewicht van het voertuig. Tot 3500 kg valt een camper in de categorie personenauto en heb je enkel een B rijbewijs nodig. Is de camper tussen de 3500 en 7500 kg? Dan ben je sinds de invoering van het Europese rijbewijs in 2013 verplicht om in het bezit te zijn van het speciale C1 rijbewijs. De meeste campers vallen in deze gewichtklasse en vereisen dus een apart camperrijbewijs voor je de weg op mag.

Voor je C1 rijbewijs heb je een apart theoriecertificaat nodig. Dit certificaat moet behaald worden voor je aan de praktijklessen begint. Met het ANWB zelfstudie theoriepakket bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen door een combinatie van drie boeken en online oefen- en examenmateriaal. Met dit pakket leer je dus niet enkel de theorie, maar kan je deze ook direct uitgebreid oefenen.

Het CCV theorie-examen voor het rijbewijs C1 bestaat uit twee onderdelen:

  • Deel 1: RV1-light (verkeer en techniek)
    Tijdens dit 60-minuten durende examen wordt in 40 meerkeuzevragen je kennis getoetst over onderwerpen zoals gedragsregels, verkeerswetgeving en functie en wetgeving van de voertuigtechniek. Heb je 32 of meer vragen goed beantwoord, dan ben je geslaagd!
  • Deel 2: R2C (administratie)
    Tijdens dit examen met 40 meerkeuzevragen krijg je vragen over zaken zoals veiligheidsaspecten, milieuaspecten en relevante bepalingen in de vervoerswetgeving.

Beide examens met succes afgelegd? Dan is het tijd voor de praktijklessen.

Heb je het theoriecertificaat in bezit, dan kun je beginnen met de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leer je de verschillende praktijkvaardigheden zodat je met een veilig gevoel de weg op kunt. Een van onze ervaren instructeurs begeleidt je tijdens deze lessen zodat je precies die ondersteuning krijgt die jij fijn vindt. Zo haal je bij de ANWB Rijopleiding al in twee dagen jouw C1 rijbewijs, inclusief het CBR-examen!

Meld je aan voor een proefles

Dus wil jij het rijbewijs voor je camper halen? Meld je dan direct aan voor een proefles bij de ANWB rijschool en behaal je C1 rijbewijs in Harderwijk.
Meer weten over de ANWB rijschool bij jou in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact op en bel 088 214 09 00.

Aanmelden voor camper rijopleiding