Rijlessen volgen in Alkmaar

Volg autorijles op een manier die bij je past

Rijlessen in Alkmaar volgen die volledig zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Dat kan bij de ANWB Rijschool. Je kunt kiezen uit een tiendaagse opleiding of in je eigen tempo rijlessen volgen. De ANWB lesmethode bereidt jou perfect voor op het uiteindelijke rijexamen dat je moet afleggen.

Een proefles

Je begint altijd met het volgen van een proefles. Tijdens een rit van 1,5 uur ga je op pad met een rijcoach. Je krijgt hierna een persoonlijk lesadvies. Na deze les weet je hoeveel rijlessen je nodig hebt en welke manier van het lessen het meest bij jou past. Je kunt hiermee beginnen als je 16,5 jaar of ouder bent.

Proefles aanvragen

Hulp krijgen bij het inschatten van de hoeveelheid lessen? Onderstaande indicatietabel kan je hierbij helpen:

Type leerling

Aantal rijlessen

Vlotte leerling 20 tot 30 lessen
Gemiddelde leerling 30 tot 40 lessen
Onervaren leerling 40 tot 50 lessen

 

Heldere lesdoelen

Het praktijkinstructieboek van de ANWB helpt je om nog meer kennis op te doen van de praktijk. Bovendien matcht dit uitstekend met de eisen die gesteld zijn vanuit het CBR. Elke les worden er duidelijke doelen vastgesteld en deze worden voortdurend geëvalueerd. Een stukje huiswerk voor de volgende auto rijles mag natuurlijk niet ontbreken.

De inhoud van een les

Standaard duurt een rijles 60 minuten. Om sneller je rijbewijs te halen, kun je ook kiezen voor lessen van 120 minuten. Samen met de rijinstructeur zoek je diverse complexe verkeersknooppunten op, bijvoorbeeld de bekende Rotonde Kooimeer. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid je examen ingaat. 

De ervaringen van leerlingen bij de ANWB Rijschool in Alkmaar:

"Ik vond de opleiding zeer prettig omdat de instructeur mij veel vertrouwen gaf. Dit zorgde er voor dat ik mij altijd ontspannen heb gevoeld in de auto."
Chris Legêne, leerling bij ANWB Rijscholen

"Ik had een fijne ervaring met de ANWB rijschool. Ik had een hele fijne, aardige en rustige instructeur die tijdens de les alleen tijd voor mij had. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Geen telefoontjes tussen door, ook hoefde ik geen leerlingen op te halen. De instructeur was altijd ruim op tijd."
Danielle van Egmond