Haal je aanhangwagen rijbewijs in Alkmaar

Je BE rijbewijs halen

Als jij je E achter B rijbewijs wilt halen, kun je hiervoor uitstekend terecht bij de ANWB Rijschool in Alkmaar. Hier kun jij je aanhanger rijbewijs gemakkelijk halen. Dit E achter B rijbewijs heb je nodig als het leeggewicht en laadvermogen samen meer wegen dan 750 kilo en met de auto erbij meer dan 3.500 kilo. Bij de ANWB kun je het benodigde aanhanger rijbewijs in slechts één dag halen.

Je hebt logischerwijs altijd het rijbewijs B nodig om te kunnen starten met deze opleiding. Een apart theoriecertificaat heb je verder niet nodig. Bij het inplannen is het slim om rekening te houden met de CBR wachttijd.

Welke voordelen levert dit jou op?

Je kunt bij onze ANWB rijschool zelf het lestempo bepalen en je bent zeker over het aantal lessen en de kosten die je moet betalen voor het halen van het rijbewijs E achter B. Bovendien is de eendaagse opleiding natuurlijk erg handig! Je aanhanger rijbewijs in Alkmaar halen, doe je daarom bij de ANWB.

Hoeveel kost het?

Een proefles is aan te raden als je geen ervaring hebt met rijden met een aanhanger. Hiermee wordt duidelijk of je in aanmerking komt voor een eendaagse opleiding. Als dit niet het geval is, wordt er een compleet lespakket voor jou samengesteld. De kosten voor het BE rijbewijs kun je hieronder vinden:

  • Kosten proefles/intest: € 70,-

Als je al wel ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 571,45

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan