Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goed voorbereid op pech in de winter

Dit wil je altijd bij je hebben in geval van pech

Weer of geen weer, de Wegenwacht rukt altijd uit voor pechgevallen. In Nederland, en ook daarbuiten. Maar wat als je nou zo'n pechvogel bent en je bent gestrand in de ijzige kou? Dan ben je blij dat jij goed bent voorbereid dankzij deze tips van de Wegenwacht.

Een jas

Het lijkt een open deur, maar vergeet vooral niet je warme winterjas mee te nemen. Het zal je verbazen hoe vaak de Wegenwacht mensen tegenkomt die zonder jas staan te verkleumen. Vaak denk je "even snel" de deur uit te gaan en in de auto is het toch lekker warm. Maar als je pech krijgt, sta je al gauw een half uur in de kou. Had je nu toch maar die dikke winterjas op de achterbank gegooid.

Een deken

Of een warme sjaal. Helemaal handig als er ook kinderen in de auto zitten. Om dezelfde reden als hierboven.

Handwarmers

Er is niets erger dan bevroren vingertjes door de kou. Met koude vingers is het bovendien erg lastig om je telefoon te gebruiken om een pechmelding te maken. Met handschoenen, al dan niet in combinatie met handwarmers, houd je jezelf net wat langer warm.

Een paraplu

Regen is nooit leuk, al helemaal niet als het koud is. Als je dan naast je (voorheen warme) auto staat te wachten, overgeleverd aan de elementen, is het al helemaal bittere ellende. Een (grote) stormparaplu is daarom altijd handig om in de auto te hebben liggen.

Mobiele telefoon

Zorg dat je telefoon goed is opgeladen en neem een oplader of een powerbank mee. Want als je telefoon leeg is, kun je lastig pech melden. Ook hebben de meeste telefoons een zaklamp. Onmisbaar in het donker!

Je Wegenwacht lidmaatschap

Ga je naar het buitenland? Dan is een Wegenwacht Europa lidmaatschap handig om op zak te hebben. En ook binnen Nederland wil je natuurlijk liever niet stranden zonder pechhulp. Rij je samen? Vergeet dan niet ook pechhulp voor je partner te regelen. 

Handige tips voor je auto

Als je kleine problemen zelf snel kunt oplossen ben je sneller op bestemming.

Slotontdooier

Bij een bevroren slot ben je met slotontdooier binnen 5 minuten weer op pad. Scheelt weer wachten op hulp. Let op! Bewaar die dan niet in je auto, want daar kan je niet in als het slot bevroren is.

Bedek de vooruit met een deken

Een ijskrabber in de auto is essentiëel in de winter. En als je van te voren een deken over je voorruit hebt gelegd, heb je die niet eens nodig. Vergeten? Dan is een beetje ruitenontdooier ook handig.

Extra fles ruitenwisservloeistof met antivries

Onderweg geen ruitenwisservloeistof meer? Niet alleen onhandig en gevaarlijk, voldoende in je reservoir hebben is ook verplicht.

Reservewiel

Neem als het even kan een reservewiel mee. Heb je die niet, dan valt er binnen Nederland vaak nog wel een oplossing te vinden. In het buitenland is dat niet altijd even makkelijk. Daar kan het wel eens dagen duren en dat is toch zonde als je op (door)reis bent.

Ga je op wintersport? Check dan de Paklijst Wintersport. Dan weet je zeker dat je niks vergeet.