Naar artikel

Dit zijn de 7 populairste occasions

Warme broodjes op wielen

Voor sommige auto’s lijkt iedereen wel warm te lopen. Dit zijn zeven van de populairste tweedehands modellen van Nederland. Niet per se in aantallen, maar hoe snel ze weer verkocht worden. Geen occasions vliegt zo snel de showroom uit als dit zevental.

1. Volkswagen Golf

Als het gezin de hoeksteen van de samenleving is, dan is de Volkswagen Golf de hoeksteen van elk Hollands gezin. Precies groot genoeg, handig in gebruik en verkrijgbaar in uiteenlopende versies. Van klassiek en analoog tot piepjong en digitaal, en van betaalbaar tot zeer luxueus en sportief: eigenlijk is er voor iedereen een passende Golf. Van de nieuwste generatie (de Golf 8) bestaat geen elektrische versie meer, dat stokje is inmiddels overgenomen door de Volkswagen ID.3. Overigens is zijn kleinere broertje,de Polo, minstens zo gewild.

Bekijk het actuele aanbod Volkswagen Golf-occasions

2. Mini

Hij staat niet zozeer bovenin de lijst met meest verkochte automodellen van ons land, maar wie een moderne Mini verkoopt, is hem vaak in een oogwenk kwijt. Het karakteristieke design maakt dit een allemansvriend, net als de enorm leuke rijeigenschappen. Technisch gezien zijn met name de Cooper S-versies gevoelig, maar een goed onderhouden Mini is een klassieker in de dop.

Bekijk het actuele aanbod Mini-occasions

3. BMW 3 Serie (Touring)

Vergeef ons het generaliseren, maar vrijwel elke jongeman droomt ervan om ooit een BMW te bezitten. Combineer het merkimago, de aansprekende modellen en het legendarische stuurplezier met de praktische Nederlandse inborst en je krijgt de 3-Serie Touring. De stationcar is onverminderd populair en ook als occasion in veel verschillende versies te vinden.

Bekijk het actuele aanbod BMW 3 Serie Touring-occasions

4. Renault Clio

Nog zo’n warm broodje, of in dit geval un petit pain chaud, is de Renault Clio. Met name de voorlaatste generatie was een hit toen hij nog nieuw verkrijgbaar was. Dat levert momenteel een gezond aanbod gebruikte exemplaren op. Er is keuze uit een vijfdeurs hatchback of de stationcar, die Renault ‘Estate’ noemt, terwijl de hogere Captur gebruikmaakt van dezelfde techniek. De nieuwste generatie is technisch beter en heeft een veel fraaier interieur, maar de Clio kan in vrijwel elk gedaante rekenen op een flinke schare fans.

Bekijk het actuele aanbod Renault Clio-occasions

5. Hyundai Kona (Electric)

Twee van de beste en meest gewilde auto’s van het moment komen uit Zuid-Korea: de Hyundai Kona en Kia Niro zijn, zeker in het geval van de volledig elektrische versies, niet aan te slepen. Beide compacte semi-terreinwagens blinken uit in hun gebruiksgemak, kostenplaatjes en betrouwbaarheid. De Kona Electric en e-Niro zijn uitstekend inzetbaar voor dagelijks elektrisch vervoer. Die zijn met tweedehands prijzen rond de 35.000 euro nog wel aan de prijs overigens!

Bekijk het actuele aanbod Hyundai Kona Electric-occasions

6. Volvo XC40

Hij is groot, behoorlijk zwaar en een dorstig type, maar Nederland loopt massaal warm voor de ‘kleinste’ Volvo-SUV van het moment. De XC40 combineert een ruim interieur met geslaagde looks, smaakvol design en uitgekiende veiligheidssystemen. De kop is er inmiddels af: de oudste gebruikte exemplaren hebben bouwjaar 2018 en kosten beduidend minder dan toen ze nieuw waren, al vind je vrijwel geen XC40 voor minder dan 32.000 euro.

Bekijk het actuele aanbod Volvo XC40-occasions

7. Tesla Model 3

Geen merk kreeg de laatste jaren zo veel kritiek als Tesla, maar ondertussen lijkt half leasend Nederland in een elektrische Model 3 te rijden. Inmiddels is de hype er een beetje af, maar de compacte Amerikaanse sedan overtuigt nog altijd door z’n rijgedrag, vooruitstrevende gadgets en goede veiligheidsniveau. Bovendien heeft Tesla de inzetbaarheid van een elektrische auto goed uitgedacht. Het gebruikte aanbod is nog erg beperkt, maar de vraag is hoog en de prijzen dus ook.

Bekijk het acutele aanbod Tesla Model 3-occasions

Dit zijn de 7 minst populaire occasions