Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dit zijn 7 populaire tweedehands auto's

Warme broodjes op wielen

Voor sommige auto’s lijkt iedereen wel warm te lopen. Dit zijn zeven van de populairste tweedehands modellen van Nederland. Niet per se in aantallen, maar hoe snel ze weer verkocht worden. Geen occasion vliegt zo snel de showroom uit als dit zevental.

1. Toyota Yaris

Dat er een Toyota staat in deze lijst, is niet verrassend. Toyota’s hebben een geweldige reputatie als het gaat om betrouwbaarheid. De compacte Yaris is bovendien goed betaalbaar. Er is een breed tweedehands aanbod met zeer uiteenlopende prijzen en bouwjaren. Er zit dus altijd wel een Yaris tussen die bij jouw smaak en budget past.

Kijken we bijvoorbeeld naar een Yaris uit 2010, dan ben je tussen de 3.000 en 6.000 euro kwijt. Je hebt dan een redelijk exemplaar en een kilometerstand  tussen de 120.000 en 200.000 km. Exemplaren van rond 2014 koop je vanaf ongeveer 6 mille.

Niets dan lof voor de Toyota Yaris van de kant van de Wegenwacht. Maar omdat storingen zo zeldzaam zijn, zijn onderdelen voor de Yaris erg duur, aldus diezelfde Wegenwacht in deze occasiontest

2. Volkswagen Golf

Een vaste waarde als het om gebruikte auto’s gaat, is de Volkswagen Golf. Het aanbod van Golf-occasions is dan ook overweldigend. Het is verstandig eerst goed voor jezelf vast te stellen welke Golf je wilt hebben. Er zijn de afgelopen vijftig (!) jaar 8 modellen geweest. Die kennen elk hun eigen facelifts, motorvariaties en uitrustingniveaus. Er zijn behalve hatchbacks ook stationwagons van, cabrio’s, en er is zelfs een terrein-versie van geweest.

Golfjes zijn fijne, praktische gezinsauto’s, maar er zijn bij de Wegenwacht van de diverse modellen wel wat euvels bekend. Dit vindt de Wegenwacht bijvoorbeeld van de populaire VW Golf VI.

3. Volkswagen T-Roc

De Volkswagen T-Roc is gebouwd vanaf 2017. Het is een SUV met praktische gebruiksmogelijkheden. De 1.0 driecilinder motor is wat aan de bescheiden kant qua prestaties. De 1.5 is wat dat betreft fijner.

Dieselversies zijn moeilijk te vinden, het gros van het tweedehands aanbod bestaat uit benzineversies. Vind je de T-Roc er te anoniem uitzien, weet dan dat er ook een opvallende cabrioletversie van de T-Roc verkrijgbaar is. Reken op occasionprijzen vanaf zo’n 15 mille voor een normale T-Roc. De cabrio is aanmerkelijk duurder en begint bij 25 mille.

Wat de wegenwacht van de T-Roc vindt, lees je hier.

4. Volkswagen Polo

Wat voor de Volkswagen Golf geldt, geldt ook voor de Volkswagen Polo. Ook de Polo is al decennialang op de markt en het occasionaanbod is enorm. Het eerste exemplaar verscheen in 1975. Sindsdien zijn er talloze modellen van geweest, met elk hun eigen facelifts en carrosserievarianten.

Kijk dus goed welke VW Polo binnen je budget en bij je wensen past. Tip: zoek sowieso naar een exemplaar met veel uitrusting. Dat is niet alleen fijn als je onderweg bent, maar het werkt ook in je voordeel als je de auto weer gaat verkopen.

Lees hier wat de Wegenwacht vindt van de Volkswagen Polo.

5. Renault Captur

De Renault Captur is een compacte SUV met een vriendelijk prijsniveau. De Captur is er sinds 2013 en zo’n vroeg model kost vanaf zo’n vijf mille. Zijn populariteit is begrijpelijk: hij ziet er leuk uit, er zitten een hoop slimme details in en hij rijdt gewoon fijn.

Technisch is de Captur nauw verwant aan de Clio. Niettemin is het een heel andere auto, die ook is bestemd voor een heel andere groep kopers. De Captur is vooral een gezinsauto, met lekker veel ruimte en niet te vergeten een sterk onderscheidend uiterlijk. Tot de praktische details behoren een verschuifbare achterbank, volop opbergmogelijkheden en zelfs een dashboardkastje in de vorm van een schuiflade. Wat de Wegenwacht van de Renault Captur vindt, lees je hier.

6. Volvo XC40

Wie zo’n twintig mille te besteden heeft (of meer) voor een tweedehands auto, kiest vaak voor een Volvo XC40. Deze moderne SUV is een erg comfortabele auto om mee op pad te zijn. De XC40 is in aanzienlijke mate ingezet als zakelijk leaseauto. Zodra die contracten op hun einde lopen, duiken mooie en gave ex-leaseauto’s op bij de outlets van leasemaatschappijen. Dat kàn precies de gewenste Volvo zijn tegen een aantrekkelijke prijs. De meest voor de hand liggende plek om een mooie XC40 te vinden, is uiteraard bij de officiële Volvo-dealers.

De Wegenwacht meldt over de Volvo XC40 dat de plug-in hybride versies - net als veel andere elektrische auto’s - wel eens het probleem hebben dat de laadstekker niet los wil komen. En dat de over the air updates niet altijd even soepel verlopen.

7. Lynk & Co 01

De Lynk & Co 01 is sinds 2021 op de markt. Het is een hybride auto die veel onderdelen deelt met de hierboven beschreven Volvo XC40. Als occasion is de Lynk en Co 01 enorm populair. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. Vind je er dus eentje die bij je past, zorg dan dat je er als de kippen bij bent en kom in actie. Anders is de kans groot dat je achter het net vist.

Let goed op de staat waarin de auto verkeert die jij op het oog hebt. De kortlopende leasemogelijkheid – je kan als gebruiker maandelijks je abonnement/contract opzeggen – zorgt ervoor dat er exemplaren in omloop zijn die in korte tijd meerdere (veel?) 'eigenaren' hebben gehad. Het grote pluspunt van deze auto: hij springt erg zuinig om met brandstof. Een gemiddelde van 1 op 23 is prima haalbaar. Niet slecht voor een auto die 2.000 kilogram weegt.

Op zoek naar een occasion?

Op ANWB.nl vind je een actueel occasionaanbod verrijkt met een richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, een autokostenberekening incl. afschrijving en de ANWB Autotest met de bevindingen van de Wegenwacht.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.