Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke benzine moet ik tanken in Duitsland?

Tanken in Duitsland is net even anders dan hoe je het in Nederland gewend bent. En dat kan best verwarrend zijn. We helpen je op weg om te voorkomen dat je verkeerd tankt.

Euro 95 tanken in Duitsland

Euro 95 (Super/Super 95) is in Duitsland goed verkrijgbaar. Deze benzine wordt ook wel Super E5, Super 95 E5, Super 95 Oktan, Super bleifrei, Superbenzin of E5 Eurosuper genoemd. 95 is het octaangetal en E5 geeft aan dat er 5% bio-ethanol in de benzine zit, net als in onze Euro 95.

E10 tanken in Duitsland

Naast Super wordt op grote schaal Super E10 (Super 95 E10) verkocht. Dit is Euro 95-benzine met 10% bijmenging van bio-ethanol. Op de pomp is altijd met stickers aangegeven dat het om E10 gaat.

Niet elke auto kan op E10 rijden

Controleer voor de reis of je voertuig geschikt is voor rijden op E10 via e10check.nl. Heb je een auto of motor die niet op Super E10 kan rijden? En is Super 95 of Super E5 niet verkrijgbaar aan de pomp? Dan adviseert de ANWB om een premiumbrandstof (bijvoorbeeld Super Plus 98) te tanken.

Super Plus 98

Super Plus 98 is een premiumbrandstof. Deze benzine met octaangetal 98 is duurder, maar kan zonder problemen worden gebruikt in voertuigen die normaal op Euro 95 rijden.

Ook als je auto wél in staat is om op E10 te rijden, kun je altijd voor Super Plus 98 kiezen.De auto zal over het algemeen met deze brandstof beter presteren dan op E10.

Verkeerd getankt? De Wegenwacht staat klaar

Heb je toch de verkeerde brandstof getankt? Ook dan staat de Wegenwacht voor je klaar. In de meeste gevallen zal de Wegenwacht langskomen om het systeem af te tappen.

Let op: eigen bijdrage
Bij pech ontstaan door het tanken van een verkeerde brandstof, betaal je een toeslag. De kosten voor eventuele vervolgreparaties zijn voor eigen rekening.

Goedkoop tanken in Duitsland

Wil je goedkoop tanken in Duitsland? Of ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde tankstation? Download dan de gratis Onderweg app. Hierin zie je per pomp de actuele brandstofprijzen. Zo weet je precies waar je (goedkoop!) kunt tanken.

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card