Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winterbanden en sneeuwkettingen in Luxemburg

Winterbanden en sneeuwkettingen in Luxemburg vallen onder hetzelfde regime als in Duitsland: ze zijn verplicht bij winterse omstandigheden.

Winterbanden in Luxemburg 

  • Verplicht bij winterse omstandigheden - Het gebruik van winterbanden is verplicht bij winterse omstandigheden. Dit wettelijke voorschrift geldt ook voor auto's uit Nederland. Een motor hoeft niet te worden voorzien van winterbanden.
  • Winterse omstandigheden zijn onder andere ijzel, gladheid door sneeuw of sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming.
  • Banden met de aanduiding M+S en/of het sneeuwvloksymbool (3PMSF) worden als winterband geaccepteerd.
  • ANWB adviseert je om een goed geteste winterband of all-seasonband te gebruiken. Voor gebruik in de bergen en bij zwaardere winterse omstandigheden adviseren wij een goed geteste 'echte' winterband. In deze omstandigheden biedt zelfs een goed geteste all-seasonband met sneeuwvloksymbool (3PMSF) vaak onvoldoende grip en veiligheid. 
  • Winterbanden moeten op alle wielen worden gemonteerd. (Voor campers met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg geldt dat winterbanden op de aangedreven wielen moeten worden gemonteerd.)
  • Meer informatie: anwb.nl/winterbanden.

Sneeuwkettingen in Luxemburg

  • Toegestaan - Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan als de weg is bedekt met sneeuw of ijs.

Overige winteruitrusting

Kijk voor meer informatie over andere verplichte winteruitrusting in onze landeninformatie.

Verkeersregels + reisvoorbereiding Luxemburg

Wat moet verplicht mee in de auto naar Luxemburg? Wat is de maximum snelheid met een caravan of zware camper? En hou een reddingstrook in het midden vrij in de file. Kortom: plan je reis naar Luxemburg.

Winterartikelen online bestellen

Van autohoes tegen de vorst en startkabels tot ijskrabbers en wegrijhulp. Alle winterse autoartikelen bestel je eenvoudig en snel online in de ANWB Webwinkel.  Bekijk alle winterartikelen in de webwinkel

Reisverzekering al geregeld?

Of je nu op vakantie, zakenreis, of op doorreis in Luxemburg bent, een reisverzekering is altijd een goed idee. Ga je op wintersport, overweeg dan een wintersportverzekering. Of misschien geef je de voorkeur aan een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Zorg voor de juiste dekking om met een gerust hart van je reis te genieten.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop nu
Winterhulpjes voor de auto 

Van anti-ijsdeken en ruitenontdooier tot acculader, starthulp en sneeuwkettingen! Is jouw auto al winterklaar?

Winterbandentest 

Welke winterbanden scoren goed en welke slecht? Lees het in de jaarlijkse ANWB-test.