Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijden jouw medewerkers al MONO?

Kies je voor MONO, dan kies je voor verkeersveiligheid. Voor je medewerkers, maar ook voor je leveranciers en partners die onderweg zijn. Want veilig en ongestoord onderweg zijn zorgt voor minder ongevallen.

Onderweg even een bericht lezen of typen vergroot het risico op een ongeval met factor 6. De boodschap van de MONO-campagne is daarom: rijd zonder afleiding. Zorg ervoor dat je ongestoord onderweg bent en rijd MONO!

Mono voor bedrijven

Deze MONO-campagne richt zich op bedrijven en ondernemers. Ongestoord onderweg zijn is namelijk niet alleen de verantwoordelijkheid van de berijder. Zo kunnen bedrijven en organisaties er bewust voor kiezen om geen contact op te nemen met iemand die aan het rijden is. Kleine aanpassingen in de bedrijfsvoering kunnen al een groot verschil maken. Enkele voorbeelden zijn:

  • Zorg voor duidelijke afspraken, bijvoorbeeld in de arbeidsvoorwaarden, over smartphonegebruik onderweg.
  • Bepaal samen met je medewerkers welke telefoongesprekken en berichten belangrijk zijn en welke kunnen wachten.
  • Noteer naast afspraken ook reistijd in de agenda. Dit zorgt voor minder stress onderweg en meer aandacht voor het verkeer.


Minder ongevallen, minder kosten

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor verkeersongevallen die tijdens werktijd plaatsvinden. Laat daarom een beleid over verkeersveiligheid opstellen. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers en partners veiliger op weg gaan en dit bespaart onnodige kosten.

Sinds 1 juli 2019 geldt een verbod op het vasthouden van mobiele telefoons tijdens het rijden voor berijders van alle voertuigen, dus ook fietsers. De boetes hiervoor zijn vastgesteld op € 420,- voor automobilisten en € 159,- voor fietsers in 2024. Door MONO binnen je bedrijf te implementeren zijn deze boetes onder werktijd makkelijk te voorkomen.

Samen ongestoord onderweg

Zonder afleiding MONO rijden is goed voor je organisatie en de verkeersveiligheid. Teken daarom vandaag nog het MONO-convenant, zodat we samen MONO rijden op gang kunnen brengen. We nodigen iedereen uit om mee te doen: werkgevers, leasemaatschappijen, autofabrikanten en verhuurbedrijven. Ga direct naar het aanmeldformulier en teken het convenant.

ANWB is een van de initiatiefnemers van MONO en MONO Zakelijk. Op de site van Mono-zakelijk lees je wat jij kunt doen om jouw medewerkers veiliger te laten rijden. Hier kun je ook materialen downloaden om te gebruiken in je communicatie richting je medewerkers. Zo houden we samen werkend Nederland veilig en vitaal!

Volvo steunt de MONO-campagne

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor Volvo. ANWB Zakelijk vroeg de autofabrikant om zich aan te sluiten bij de MONO-zakelijk campagne.

Samenwerking voor verkeersveiligheid 

ANWB is partner van MONO en werkt samen met business partners aan verkeersveiligheid: hoe communiceer je de boodschap van veilig rijden?

“Rij bewust, rij telefoonvrij en rij MONO” 

International Car Lease Holding werkt samen met de ANWB mee aan een MONO-campagne. We spraken Kirsten de Vos, Marketing Manager binnen het bedrijf.

Pechhulpverlening op maat

Je kunt bij ANWB Zakelijk terecht voor pechhulp op maat. Wij zorgen dat jouw berijders snel weer op weg kunnen bij pech.

Wegenwacht voor mkb

Wegenwacht speciaal voor MKB-ers met meerdere kentekens in bezit. Kies per kenteken een pakket en ontvang kentekenvoordeel.

Wegenwacht voor zzp

Wegenwacht speciaal voor ZZP-ers met 1 of 2 kentekens in bezit. Met Wegenwacht voor de Zaak is zakelijk en privé rijden gedekt.