Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alfen - Marc Boer

De historie van Alfen gaat terug tot 1937. In dat jaar werd hun fabriek van hoog- en laagspanningsapparaten opgericht. Vandaag de dag is het een internationale onderneming met innovatieve producten en projecten voor slimme energieoplossingen. Voor hun divisie EV Oplaadpunten heeft de organisatie afgelopen jaar een contract afgesloten met de ANWB. Niet alleen voor Nederland, maar via ARC Europe meteen voor internationale ondersteuning

Waaruit bestaat de samenwerking tussen Alfen en de ANWB? 

  • Heeft een contract voor elektrische oplaadpunten
  • Samenwerking in Nederland en Europa
  • Staat samen met de ANWB klaar voor de toekomst van EV

Marc Boer, manager Service Charging Equipment Alfen: “Service is altijd een onderscheidende factor en de service voor urgente situaties ligt bij de ANWB op de juiste plek.”

Slagvaardigheid in een veranderende markt

Marc Boer vat de intentie van de overeenkomst met de ANWB kort en krachtig samen. “We zitten midden in een energietransitie waar wij slagvaardig mee dienen om te gaan. Wij werken al sinds 2008 aan de meest geavanceerde oplaadpalen voor iedere elektrische auto. Wij hebben nu meer dan 50.000 laadpalen in Europa geplaatst, waarvan ongeveer 25.000 in Nederland. Af en toe zullen die service nodig hebben. Samen met de ANWB kunnen wij sneller ter plaatse zijn en daarmee onze klanten nog beter van dienst zijn. ”

Snelle service voor urgente situaties

Aan beslissing om met de ANWB in zee te gaan lag voor Alfen een aantal redenen ten grondslag legt Marc Boer uit. “De eerste reden lag op het vlak van onze klantrelaties. Uiteraard willen berijders zo spoedig geholpen worden indien dat nodig is. Door de landelijke spreiding van de Wegenwacht over Nederland worden de urgente gevallen uitstekend afgedekt. We zijn er nu van verzekerd dat eindgebruikers snel geholpen worden.”

Kennis van elektriciteit was een voorwaarde

“De tweede reden lag voor ons op het vlak van kennis en expertise,” vervolgt Marc. “Voor service verlening aan onze laadpalen is kunde vereist aangezien er met stroom gewerkt wordt. Je kunt dat werk niet aan iedereen toevertrouwen. Wegenwachten zijn uitstekend opgeleid én gecertificeerd voor dit werk. Daarnaast leidt de ANWB ook reparateurs op in het buitenland. Dat is dus vertrouwenwekkend.”

Samen op een innovatieve manier naar de toekomst

“Tot slot wil ik graag vermelden dat wij hebben gezocht naar een partij die de bereidheid had om samen met ons de toekomst tegemoet te treden. De ANWB en wij streven allebei naar een partnership waarmee we gelijke tred kunnen houden met de groei van EV in Europa. Via de raamovereenkomst met ARC Europe zijn we daar nu toe in staat. Dat vraagt om innovatieve oplossingen want in Europa is er nog een grote diversiteit aan laadpalen, oplaadsystemen, sleutels om die laadpalen te openen enz, enz. Je hebt een robuuste innovatieve partij nodig om greep te houden op alle toekomstige ontwikkelingen waarmee we ongetwijfeld nog geconfronteerd gaan worden. De ANWB is zo’n partij.”