Laadpaal voor bij je bedrijf?
Vernieuwd aanbod

Laadpaal voor bij je bedrijf?

  • 100% duurzame stroom
  • Altijd verzekerd van een laadplek
  • Na aanvraag snel geïnstalleerd
Offerte aanvragen

Laadpaal voor bij je bedrijf

Wil je voor jezelf en je medewerkers een laadpaal bij je bedrijf laten plaatsen? In samenwerking met Eneco installeren wij een laadpaal op jouw kantoor of bedrijf, zodat jij en je medewerkers altijd van een oplaadpunt verzekerd zijn.

Een laadpaal op kantoor of bij je bedrijf geeft jou en je medewerkers de mogelijkheid om jullie elektrische auto tegen het huidige stroomtarief – ongeveer € 0,22 kWh – op te laden tijdens kantooruren. De laadpalen die wij installeren komen van de Nederlandse fabrikant Alfen en zijn van hoge kwaliteit. Met een 3 fase lader laad je je auto hiermee al snel op met 70 kilometer per uur! De installatie is inclusief een hostingcontract. Deze bevat onder andere een digitale omgeving waar je alle gemaakte kosten kunt inzien. Deze kosten kunnen we automatisch verrekenen met je bedrijf.

De voordelen van een laadpaal bij je bedrijf

  • Jij en je medewerkers zijn altijd verzekerd van een laadplek
  • Opladen bij een eigen laadpaal is goedkoper dan bij een openbare laadpaal
  • Inzicht in alle gemaakte kosten van jou en je medewerkers
  • Alle medewerkers en klanten met een laadpas kunnen de laadpaal gebruiken
  • Het laadpunt levert gegarandeerd groene stroom


In de online aanvraagomgeving kies je op basis van jouw behoeften een passende laadoplossing. We sturen je na het invullen een vrijblijvende offerte. 

Goed om te weten: als werkgever mag je de oplaadkosten van je medewerkers, die auto's van de zaak hebben, kosteloos vergoeden. De laadkosten van jou en je medewerkers kunnen automatisch verrekend worden met je bedrijf.

Offerte aanvragen

Ben je op zoek naar een laadpas? Ook die kun je bij ons bestellen.

Top 5 veelgestelde vragen

Publiek laden

Voor een benzine- of dieselauto kun je de brandstofkosten vrij eenvoudig uitrekenen, bij de kosten voor het opladen van een elektrische auto ligt dit ingewikkelder. Omdat elke laadpaal-provider en/of - beheerder (zoals een parkeerfaciliteit of een winkel) verschillende laadprijzen kan hanteren, adviseren we je altijd de website van de locatie/instantie te raadplegen voor de laadtarieven. De kosten per kilometer variëren bij publieke palen tussen de €  0,07 en € 0,10.

Bij je bedrijf

Op kantoor laden is voordeliger dan publiek laden, je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier. Op dit moment ligt de prijs per kilowattuur (kWh) op ongeveer € 0,23. Gaan we uit van een efficiënte middenklasse elektrische auto met een verbruik van 19,5 kWh per 100 kilometer, dan geeft dat een kilometerprijs van € 0,045. Ter vergelijking, een redelijk zuinige benzineauto die 6 liter per 100 kilometer verbruikt (1 op 16,7) kost bij een literprijs van € 1,67 ongeveer € 0,10 per kilometer. Bekijk een rekenvoorbeeld.

Een laadpaal is meer dan alleen een paal, het is eigenlijk een kleine verbouwing. Er zijn bijvoorbeeld vaak werkzaamheden nodig in de meterkast en graafwerk op je oprit. De hardwarekosten bepalen daardoor slechts deels de daadwerkelijk kosten die je hebt. Afhankelijk van je wensen en de complexiteit van de installatie kun je voor het totale project rekening houden met een bedrag tussen de € 2.000 en € 2.500 incl. btw. Omdat de kosten per installatie flink kunnen verschillen, raden we je aan om een offerte aan te vragen. Om de garantie te kunnen waarborgen, bieden we op dit moment alleen een laadpunt aan i.c.m. installatie. 

Abonnement
Om ons laadpunt goed te laten functioneren, is de hosting van het laadpunt standaard opgenomen in je bestelling. Hiervoor betaal je maandelijks een bedrag van € 5,99 incl. btw.

Offerte aanvragen

Ja, dat kan. Zo zijn je medewerkers altijd verzekerd van een laadplek thuis. Ook dit laadpunt levert gegarandeerd groene stroom en je ontvangt inzicht in alle gemaakte kosten.

Als ondernemer kun je gebruik maken van de MIA en Vamil-regelingen. Hiermee kunnen de aanschaf- en plaatsingskosten van een laadpaal deels afgeschreven worden. We hebben alle fiscale voordelen voor je op een rijtje gezet.

We kunnen de zakelijke laadpaal op een tarief van € 0,32 excl. btw zetten, zodat er ook een terugverdienmodel is als klanten aan het laden zijn.

Bekijk alle veelgestelde vragen.