Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koelvloeistof lekkage

Blog van Wegenwachter Alex Tulner

Op een regenachtige dinsdagmiddag moet ik naar een motorfiets die met pech bij een motordealer staat. Op plaats defect staat één motorfiets op het terrein.

De eigenaar komt meteen toegerend en begint z’n verhaal. ‘Een kilometer hiervandaan ruik ik ineens een rare zoete lucht en zie dat mijn motorfiets koelvloeistof lekt. Omdat ik vlak bij een motorzaak stond, heb ik de motor daar naartoe geduwd. Hoeveel koelvloeistof ik al heb verloren weet ik niet.’

Deze motorzaak vermoedt een lekkende slang. Die hebben ze niet op voorraad. Voor zijn dagelijks vervoer is de pechklant aangewezen op zijn motor. Of  ik hem kan verlossen van de sores. Dat pakt goed uit, want ik heb een hele rol benzineslang aan boord, die prima dienst kan doen als leiding voor koelvloeistof.

Even de slang pas maken en aansluiten op de radiator met een passtuk. Er komen wel andere slangklemmetjes op, want de originele zijn te dun. Dan nog even koelvloeistof bijvullen en de motorrijder kan zijn reis vervolgen.

Ga zeker op weg. Sluit nu pechhulp voor de motor af en profiteer van dag en nacht pechhulp in Europa door 900 specialisten, ervaren partners in het buitenland en gratis advies bij twijfelgevallen. Pechhulp krijg je altijd in het Nederlands. De pechhulp is persoonsgebonden, dus je krijgt pechhulp of je nu met de motor of auto bent. We hebben geen prijsverhogingen als jouw motor ouder wordt. Je komt niet voor verrassingen te staan.