Woonverzekeringen en woninginbraak

Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2017 in totaal 49.315 keer aangifte is gedaan van inbraak en/of diefstal uit een woning. Dit komt neer op gemiddeld 135 aangiftes per dag. Dat zijn behoorlijke aantallen. Hoe kun je je hiervoor verzekeren? En belangrijker nog: hoe kun je dit voorkomen?

Verzekeren voor inbraak of diefstal woning

Met de Woonverzekeringen van de ANWB zijn je huis en spullen goed beschermd bij inbraak en/of diefstal.

Schade aan en diefstal van je spullen

De ANWB Inboedelverzekering vergoedt bij inbraak schade aan en diefstal van losse spullen uit je woning – ook wel roerende zaken genoemd. Je inboedel is standaard verzekerd voor een bedrag van maximaal € 125.000.

Voor een aantal zaken geldt een maximale vergoeding. Denk aan sieraden, kunst, elektronische apparatuur of gereedschap. Maar ook je fiets in de schuur of tuinmeubelen die buiten staan.

Aanvullende dekking voor je smartphone

Je smartphone of tablet is onder de inboedelverzekering standaard verzekerd tegen brand en diefstal binnenshuis. Wil je ook overige schadeoorzaken verzekeren en buitenshuis goed verzekerd zijn? Sluit dan de aanvullende dekking ‘smartphone en tablet’ af. Hiermee krijg je maximaal € 5.000 per gebeurtenis vergoed.

In het eerste jaar krijg je de nieuwwaarde: het bedrag dat nodig is om een soortgelijk artikel aan te schaffen. Maak je gebruik van ons schadeherstelnetwerk? Dan heb je geen eigen risico.

Schade aan je woning

Bij een inbraak(poging) is vaak ook sprake van schade aan de woning zelf. Bijvoorbeeld door het forceren van een deur, slot of raam. Met de ANWB Opstalverzekering is ook deze schade verzekerd.

Inbraak voorkomen

Het is fijn om te weten dat je huis en inboedel goed zijn verzekerd tegen inbraak. Maar het liefst krijg je hier helemaal niet mee te maken. Wij hebben daarom een aantal tips op een rij gezet hoe je inbraak kunt voorkomen.

Wat te doen bij inbraak?

Is er bij jou ingebroken? En zijn er spullen gestolen? Let dan op de onderstaande punten: 

  1. Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie
  2. Meld de schade zo snel mogelijk bij ons (online of telefonisch)
  3. Laat geen zaken repareren zonder vooraf met ons te overleggen

Woonverzekering afsluiten

Met de ANWB Inboedelverzekering of ANWB Opstalverzekering ben je nooit onderverzekerd en kun je met een gerust hart van huis. Je sluit ze eenvoudig online af. Meer weten over deze woonverzekeringen?

Meer over de ANWB Woonverzekeringen

Bekijk hier de cijfers van het CBS