Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Heb jij een nieuw huis gekocht of gehuurd? Dit is hét moment om je woonverzekeringen op orde te brengen. Onderdeel daarvan is het afsluiten van een inboedelverzekering. Maar waarom is deze nuttig?

Redenen om een inboedelverzekering af te sluiten

Om een duidelijk beeld te geven waarom een inboedelverzekering voor jou relevant kan zijn, hebben we hieronder een aantal redenen op een rij gezet.

Totaal waarde van je inboedel

Wellicht was je bank een koopje en heb je geen kunst in huis hangen. Toch is de totale waarde van je inboedel vaak hoger dan je zelf beseft. Als je door bijvoorbeeld een brand je hele inboedel moet vervangen, zijn de kosten daarvan hoog. Met de ANWB Inboedelverzekering is je inboedel tot een waarde van € 125.000,- verzekerd.

Schade kan snel oplopen

Een op het eerste oog eenvoudig lijkende schade kan al snel in de papieren lopen. Denk aan een afwasmachine die lekt, waardoor je niet alleen je kromgetrokken laminaat maar ook je vloerkleed moet vervangen.

Schade door het weer

Ook al doe je zelf nog zo je best om schade aan je inboedel te voorkomen, heb je dit helaas niet altijd zelf in de hand. Bijvoorbeeld door slecht weer zoals plotselinge hevige neerslag, waardoor regenwater je huis binnendringt en je inboedel beschadigt. Bij ons is dit standaard meeverzekerd.

Verzekerd bij inbraak

Een andere schadeoorzaak die je helaas niet altijd in de hand hebt, is inbraak. Diefstal van je spullen is standaard op je inboedelverzekering verzekerd.

Schade door eigen schuld

Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje. Stoot jij of één van je kinderen een dure vaas om? Of gooi je een glas drinken over je laptop? Ook schade die je in je eigen woning per ongeluk zelf veroorzaakt, is verzekerd.

Ook je hobby-uitrusting is verzekerd

Heb je een dure hobby- of sportuitrusting in huis? Ook dit is verzekerd op je inboedelverzekering. Wil je deze spullen ook buiten de woning verzekeren? Let erop dat je dan wel de aanvullende buitenhuisdekking afsluit. Zo is jouw uitrusting ook onderweg verzekerd tegen schade.

Hulp by cyberincidenten

Met de ANWB Inboedelverzekering met cyberdekking krijg je gratis toegang tot onze CyberHelpdesk. Experts staan voor je klaar wanneer je (vermoedelijk) slachtoffer bent van cybercriminaliteit, zoals een hack, phishing of online identiteitsdiefstal. Meer informatie over het voorkomen van cyberincidenten en onze andere cyberdiensten vind je op de pagina ANWB Cyberhulp

Inboedelverzekering afsluiten

Met de ANWB Inboedelverzekering zijn je spullen in huis beschermd. Binnen een paar stappen stel je je verzekering samen en bereken je je premie. Meer weten?

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Wat te doen bij schade? 

Als je te maken krijgt met schade, dan is dat nooit leuk. Lees de tips om juist te handelen in geval van schade en diefstal.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.