Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

CyberHelpdesk

Telefonische hulpdienst bij (mogelijke) cybercrime

Met een ANWB Inboedelverzekering met cyberdekking krijg je toegang tot onze CyberHelpdesk. Vermoed je dat je het slachtoffer bent van cybercriminaliteit, zoals een hack, phising of online identiteitsdiefstal? Dan helpen we je graag met onze CyberHelpdesk.


Hulp bij cybercrime van de CyberHelpdesk

Bellen naar de CyberHelpdesk is gratis voor iedereen met een ANWB Inboedelverzekering met cyberdekking. Eén van de experts van onze partner Cyberwacht helpt je op afstand en probeert het probleem op te lossen. Je kunt rekenen op deskundige hulp bij jouw cyberincident zoals een hack of online dataverlies. Indien nodig wordt er op afstand meegekeken op je toestel. Waar mogelijk helpen ze verloren data terug te zetten en systemen te herstellen.

Samenwerkingspartner

Voor de CyberHelpdesk werken we samen met onze partner Cyberwacht, een expert op het gebied van hulp bij cybercriminaliteit.

Hoe werkt de CyberHelpdesk?

  1. De expert van Cyberwacht stelt samen met jou het probleem vast.
  2. Vervolgens onderzoekt de expert de oorzaak van het cyberincident.
  3. Als het nodig is, kijkt de expert op afstand met je mee via TeamViewer.
  4. Waar mogelijk wordt de schade aan je persoonlijke data en software hersteld.
  5. Je krijgt preventietips.

De CyberHelpdesk is 6 dagen per week (ma-vr: 8:30 - 18:00; za: 10:00 - 16:00) te bereiken op 088 - 299 3000:

  • Als je slachtoffer bent van cybercrime
  • Als je vermoed dat je slachtoffer bent van cybercrime

Voorbeeldsituatie 1: Je hebt op een linkje geklikt en opeens kun je niet meer bij je foto's. Bel de Helpdesk voor hulp om je gegevens te herstellen.

Voorbeeldsituatie 2: Je krijgt een dreigende mail uit naam van je bank over een openstaande rekening. Er wordt gezegd dat er een boete komt tenzij je direct via een link betaalt, maar je vertrouwt deze mail niet helemaal. Laat iemand van de CyberHelpdesk met je meekijken of je vermoeden klopt.

Complexe problemen: vervolgstappen

Helaas kan de CyberHelpdesk niet alle problemen oplossen, maar ook dan proberen we je op weg te helpen. Heb je de aanvullende Cyberdekking bij de ANWB Inboedelverzekering afgesloten? Dan heb je mogelijk recht op specialistische hulp of een schadevergoeding. Heb je de Cyberdekking niet, dan kunnen we je helpen een geschikte specialist te vinden. De kosten zijn dan wel voor eigen rekening.

Tips tegen cybercriminaliteit

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Je kunt verschillende dingen doen om jezelf te beschermen tegen cybercrime. Bekijk onze tips tegen online criminaliteit en hoe je dit zoveel mogelijk voorkomt. Of zorg voor een veilige computer of laptop met de Cyber APK.