Naar artikel

Oorlog, onrust of geweld op je vakantiebestemming

Bekijk de vragen en antwoorden over je verzekering

Is er op jouw vakantiebestemming sprake van oorlog, onrust of geweld? Dan is het begrijpelijk dat je vragen hebt over je ANWB Reis- of Annuleringsverzekering. Bekijk hieronder adviezen en antwoorden op de veelgestelde vragen.

 

Algemeen

Geldt voor jouw bestemming een aangepast reisadvies, neem dan altijd contact op met de organisatie waar de reis en/of ticket is geboekt. Bij een ontradend reisadvies (code rood of oranje) zal de reis doorgaans niet (kunnen) worden uitgevoerd. Je kunt dan in overleg met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij de boeking omzetten of je krijgt je geld terug.

 

Annuleringsverzekering

 

Dekking samengestelde reis

 

Reisverzekering

 

Premiegevolgen

 

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Ben je ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in je vakantiegebied. Je kunt ook bellen. Houd contact met je vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Of bel Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247

 

Calamiteitenfonds

In sommige gevallen betaalt het Calamiteitenfonds de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken, zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Bekijk de website voor de voorwaarden en meest actuele informatie.