Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Zuid-Korea

De grote steden Seoul en Busan bruisen van de energie - hier kun je opgaan in het Koreaanse leven op de Yongsan-markt of gepeperde sushi eten in de lokale restaurantjes. Nabij deze steden bieden het Jongmyo-heiligdom en de Haeinsa-tempel een kijkje in het religieuze leven van dit land. Korea's ongerepte natuur is nog maar nauwelijks ontdekt door buitenlandse toeristen: Chuncheon biedt bijvoorbeeld een schitterend panorama van twee meren, terwijl de eilanden van het Dadohae Haesang Nationaal Park onaangeraakt lijken door de tijd.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Kunst en cultuur in Zuid-Korea

Korea, dat binnen de invloedssfeer van China en Japan ligt, heeft toch een eigen cultuur kunnen opbouwen. In 1910 werd het land door Japan geannexeerd. In 1945 leidde de bezetting door de USSR en de VS tot een deling en daarmee tot de stichting van de Republiek Korea in het door de VS gecontroleerde zuiden. Na de Korea-oorlog (1950-53) werd de Zuid-Koreaanse politiek bepaald door de militairen. Het democratiseringsproces in de jaren '80 leidde in 1988 tot een nieuwe grondwet.

Natuur

Het landschap in het zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland is overwegend bergachtig. In tegenstelling tot de kaarsrechte oostkust zijn de zuid- en de westkust sterk geleed. In het zuiden ligt een heuvelachtig, vruchtbaar bekken, waar de Naktong stroomt, in het westen ligt een 50-100 km brede kustvlakte. De grootste rivieren monden uit in de Gele Zee en zijn beperkt bevaarbaar. Met uitzondering van het subtropische zuiden is het klimaat koel en gematigd. Van toeristisch belang zijn Seoul en de cultuursteden Taegu en Kyongju.

Winkelen

Zuid-Korea staat bekend om de bruidskleding en de dutyfree-winkels voor buitenlanders. In Seoul zijn verschillende markten: Namdaemum is de grootste markt, op de markt Tongdaemun kun je goede koopjes vinden, Hwangkak-dong is een vlooienmarkt met tweedehandsproducten. De modewijk van Seoul is Myong-dong. Voor antiek en kunst moet je naar Insa-dong en Changanp'yong. Typische souvenirs zijn kruiden, elektronica, handgemaakte kleding, geborduurde sweaters, zijde, sieraden, poppen in klederdracht, muziekinstrumenten, koperwerk, houtsnijwerk, manden, lakwerk en ginseng. Afdingen op de markt wordt aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.