Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Vaticaanstad

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, slechts 0,44 km² groot. Deze pauselijke enclave met 850 inwoners, midden in Rome, behoort niet tot de EU. De voertaal is Italiaans. De landcode is SCV. Vaticaanstad is omringd door hoge muren en bewaakt door de Vaticaanse wacht. Het belangrijkste gebouw van de stadstaat is de Sint-Pieter. Dit is de grootste kerk ter wereld. Deze werd gebouwd op de plaats waar Petrus rond 64 na Christus werd gemarteld en begraven. In de pauselijke paleizen van Vaticaanstad bevinden zich de beroemdste fresco's ter wereld: de scènes uit Genesis van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel en de fresco's van Rafaël in de Stanze van Rafaël.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Kunst en cultuur

De Kerkelijke Staat ontstond uit een schenking van Pippijn (Rome, Ravenna, gebieden aan de Adriatische Zee) in 754 aan de Kerk. In de Europese geschiedenis was de Kerkelijke Staat altijd een serieus te nemen macht. In 1929 verleende het verdrag van Lateranen Vaticaanstad soevereiniteit. Hier bevindt zich het politieke en geestelijke centrum van de katholieke Kerk. Absoluut heerser is de voor het leven gekozen paus.

Winkelen

Op het Sint Pietersplein en omgeving wordt veel straathandel bedreven. Typische souvenirs zijn producten die een relatie hebben met religie, zoals bijvoorbeeld rozenkranzen, postzegels van Vaticaanstad en de paus, bidprentjes, en beeldjes. Afdingen wordt aangeraden. Waar de prijzen duidelijk staan aangegeven, staan ze ook vast.