Boek nu je vakantie met de zekerheid van gratis annuleren

Zorgeloos op vakantie met de ANWB

De ANWB reisbedrijven, FOX, Pharos, ANWB Ledenreizen, en ANWB Kampeerreizen nemen je graag mee op reis. Nu kunnen wij de onrust rondom Corona niet wegnemen, maar wij vinden het belangrijk dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. En daar hoort ook zorgeloos boeken bij!

Welke zekerheden geven de ANWB reisbedrijven je bij een boeking?

Gratis annuleren

Je wilt een reis boeken voor later in het jaar of volgend jaar, maar vindt dat door corona nog wat risicovol?
Wij begrijpen helemaal dat het dan prettig is om op een later moment nog te kunnen beslissen of je nog steeds op reis wilt! Daarom bieden we op alle nieuwe boekingen de mogelijkheid om kosteloos en zonder opgaaf van reden te annuleren

 • tot 30 dagen voor vertrek bij reizen binnen Europa (inclusief Nederland)
 • tot 60 dagen voor vertrek Voor alle reizen buiten Europa geldt. 

Hoe kun je gebruik maken van deze speciale regeling?

Je hebt een reis geboekt en het reisadvies van jouw bestemming verandert voor vertrek naar code oranje/rood. 

Geen zorgen, wij denken graag met je mee. Zo kun je jouw reis omboeken naar een andere reisbestemming, kies je voor een ANWB Reizen-voucher of krijg je gewoon je geld terug. Lees meer over ons omboekbeleid.

Je hebt een van onze pakketreizen inclusief vervoer geboekt en het reisadvies van jouw bestemming gaat naar oranje/rood, terwijl je er bent.

Dat is een hele vervelende situatie en wanneer dit gebeurt, gaan wij natuurlijk aan de slag om jou te helpen. Wij regelen de repatriëring en eventueel extra of aangepast verblijf als dit nodig is. Bij een autovakantie binnen Europa adviseren we je over de beste manier om zelf naar huis te rijden.
 

Nog meer zekerheid met de ANWB Reisverzekering

De ANWB reisverzekering is door de Consumentenbond als beste getest. En in een vergelijking van de Vakantieman van Omroep MAX tussen zes grote reisverzekeraars, blijkt de ANWB de consument het meest waar voor zijn geld te geven op gebied van reizen in coronatijd

ANWB Annuleringsverzekering

Zo biedt de ANWB Annuleringsverzekering, in tegenstelling tot andere, dekking als een reisbestemming van code geel naar oranje of rood gaat. De ANWB en Aegon zijn bovendien de enige reisverzekeraars die repatriëring dekken in geval van corona. Daarnaast dekt de ANWB Reisverzekering óók de kosten die gemoeid zijn met een gedwongen langer verblijf op de vakantiebestemming.
Kijk hier voor alle informatie over de dekking tijdens corona.

Voorwaarden gratis annuleren

 • Deze actie is geldig voor alle nieuwe boekingen, gemaakt na 29 juni 2020, voor alle vertrekdata in 2020 en 2021.
 • Deze actie is geldig op het gehele aanbod pakketreizen van ANWB Reizen, te weten: FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen van ANWB. Uitgezonderd zijn de reserveringssite anwbcamping.nl, uitjes van ANWB (Eropuit) en de camperreizen van Travelhome.
 • Deze actie is niet van toepassing op cruises of reizen waar een cruise bij inbegrepen zit en op treinreizen of reizen waar een treinreis bij inbegrepen zit. 
 • Enkel de hoofdboeker kan een beroep doen op deze actie. Hiermee kun je kosteloos je reis annuleren. Uiteraard mag je de reis ook omboeken naar een andere vertrekperiode of bestemming.
 • Met betrekking tot een beroep op deze actie geldt:  
  -Gratis annuleren mag tot 30 dagen voor vertrek. 
  -Voor al onze reizen inclusief vlucht geldt dat je gratis mag annuleren tot 60 dagen voor vertrek. 
 • Heb je een ANWB Reizen voucher? Deze mag je uiteraard als betaalmiddel gebruiken op elke nieuwe boeking.
 • De reguliere betalingsvoorwaarden van de ANWB reisondernemingen zijn van toepassing. 
 • Voor boekingen die binnen deze 30 of 60 dagen vertrekken, geldt dat -wanneer we de reis niet kunnen uitvoeren vanwege code oranje of rood i.v.m. corona- je ook recht hebt op kosteloos annuleren.
 • Eventuele visumkosten, vaccinaties en/of stoelreserveringen die door jouzelf zijn geregeld, zijn altijd voor eigen rekening. Alleen producten/diensten afgesloten bij de ANWB Reisondernemingen vallen onder deze regeling.
 • ANWB heeft het recht om deze actie te allen tijde stop te zetten/wijzigen
 • Je dient in bezit te zijn van een geldende reis- en annuleringsverzekering. Bij annulering geldt dat, indien de verzekeringsmaatschappijde kosten niet dekt, ANWB Reizen deze kosten voor rekening neemt. Er wordt dus altijd eerst een beroep op de verzekeringsmaatschappij gedaan.

Bekijk hier al ons reisaanbod

Speciaal voor jou geselecteerd