Boek nu je vakantie met de zekerheid van gratis annuleren

Gratis annuleren bij ANWB Reizen

De ANWB reisbedrijven, FOX, Pharos, ANWB Ledenreizen, en ANWB Kampeerreizen nemen je graag mee op reis. Nu kunnen wij de onrust rondom corona niet wegnemen, maar wij vinden het belangrijk dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. En daar hoort ook zorgeloos boeken bij! Daarom bieden we je de zekerheid van gratis annuleren.

De actie in het kort

 • Boek je reis bij ANWB Ledenreizen, FOX, Pharos of Kamppeerreizen van ANWB. Voor deze actie zijn uitgesloten: zeecruises of reizen waar een zeecruise bij inbegrepen zit en treinreizen of reizen waar een treinreis bij inbegrepen zit. Riviercruises, en fietscruises die starten in Nederland, kunnen tot 1 maand voor vertrek gratis worden geannuleerd.
 • Nadat je de boeking hebt gemaakt, kun je veelal tot 30 of 60 dagen voor je vertrek je reis kosteloos bij ons annuleren:

  - Gratis annuleren mag tot 30 dagen voor vertrek. 
  - Voor al onze reizen inclusief vlucht geldt dat je gratis mag annuleren tot 60 dagen voor vertrek. 

 • Bel de ANWB (088 269 0 269) minimaal 30/60 dagen voor de vertrekdatum om aan te geven dat je wilt annuleren.
 • Alle overige voorwaarden vind je onderaan deze pagina bij de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

 • Deze actie is geldig voor alle nieuwe boekingen, gemaakt na 29 juni 2020, voor alle vertrekdata in 2021.
 •  Deze actie is geldig op de door ANWB georganiseerde reizen, te weten: FOX Verre Reizen, Pharos Reizen, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen van ANWB. Uitgezonderd zijn de reserveringssite anwbcamping.nl, uitjes van ANWB (Eropuit) en de camperreizen van Travelhome.
 • Voor deze actie zijn uitgesloten: zeecruises of reizen waar een zeecruise bij inbegrepen zit en treinreizen of reizen waar een treinreis bij inbegrepen zit. Riviercruises, en fietscruises die starten in Nederland, kunnen tot 1 maand voor vertrek gratis worden geannuleerd. 
 • Enkel de hoofdboeker kan een beroep doen op deze actie. Uiteraard mag je de reis ook omboeken naar een andere vertrekperiode of bestemming.
 • Met betrekking tot een beroep op deze actie geldt:
  - Gratis annuleren mag tot 30 dagen voor vertrek. 
  - Voor al onze reizen inclusief vlucht geldt dat je gratis mag annuleren tot 60 dagen voor vertrek. 
 • Heb je een ANWB Reizen voucher? Deze mag je uiteraard als betaalmiddel gebruiken op elke nieuwe boeking.
 • De reguliere betalingsvoorwaarden van de ANWB reisondernemingen zijn van toepassing. 
 • Voor boekingen die binnen deze 30 of 60 dagen vertrekken, geldt dat -wanneer we de reis niet kunnen uitvoeren vanwege code oranje of rood i.v.m. corona- je ook recht hebt op kosteloos annuleren.
 • Eventuele visumkosten, vaccinaties en/of stoelreserveringen die door jouzelf zijn geregeld, zijn altijd voor eigen rekening. Alleen producten/diensten afgesloten bij de ANWB Reisondernemingen vallen onder deze regeling.
 • Heb je via ons een kortlopende reisverzekering afgesloten bij ANWB Verzekeren, dan krijg je de kosten hiervoor ook terug. De premie voor je annuleringsverzekering wordt niet gerestitutioneerd, de annuleringsverzekering en je dekking is immers ingegaan op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot.
 • ANWB heeft het recht om deze actie te allen tijde stop te zetten.

Bel de ANWB (088 269 0 269) minimaal 30/60 dagen voor de vertrekdatum om aan te geven dat je wilt annuleren. Wij zullen de boeking dan kosteloos voor je uit ons boekingssysteem halen en eventuele betalingen aan je restitueren. Zie hiervoor ook de voorwaarden hierboven.

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is niet noodzakelijk om gebruik te maken van deze actie, maar wel verstandig voor een annulering op jouw initiatief binnen 60/30 dagen voor vertrek. Dit kan bij je eigen verzekeraar of bij ANWB. Kijk hier voor alle informatie over de dekking van de ANWB reis- en annuleringsverzekering tijdens corona.

Geen zorgen, wij denken graag met je mee. Zo kun je jouw reis omboeken naar een andere reisbestemming of krijg je gewoon je geld terug. Lees meer over ons omboekbeleid.

Dat is een hele vervelende situatie en wanneer dit gebeurt, gaan wij natuurlijk aan de slag om jou te helpen. Wij regelen de repatriëring en eventueel extra of aangepast verblijf als dit nodig is. Bij een autovakantie binnen Europa adviseren we je over de beste manier om zelf naar huis te rijden.

Speciaal voor jou geselecteerd