Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beste reistijd om Taiwan te bezoeken

Taiwan beschikt over een subtropisch klimaat, waardoor het hier gedurende het hele jaar redelijk warm is. In de zomermaanden kan het kwik behoorlijk stijgen, waardoor het naar verhouding te heet is om een comfortabele vakantie te vieren. Gedurende de wintermaanden is het echter weer net iets te koud. Qua temperatuur is de beste reistijd in Taiwan dan ook het voorjaar en de herfst. In de maanden juli, augustus en september is de kans op tyfoons overigens het hoogst en bovendien zijn er verschillen tussen de diverse regio's in Taiwan.

Beste reistijd voor Taipei

Vooral in Taipei kan het tijdens de wintermaanden aardig koud worden. De winter in Taipei valt ongeveer samen met de Nederlandse winter, van eind november tot begin april. Gedurende de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 graden. Daarnaast valt er in Taipei veel meer neerslag dan in de rest van Taiwan. Het kan het hele jaar door regenen, maar vooral in mei en juni valt er veel neerslag.

Beste reistijd voor Taiwan in Kenting

In het uiterste zuiden van Taiwan ligt Kenting. In deze streek is het warmer dan in de rest van het land. Alleen in het midden van de winter wordt het hier koeler in de avond. Ook zijn hier minder dagen met neerslag, op een enkele tropische regenbui na. Deze regen valt met name in de zomermaanden en de buien kunnen een paar uur duren.

Tyfoons in de zomermaanden

Van juli tot september kunnen in Taiwan tyfoons aan land komen. Deze stormen variëren van licht met weinig schade tot zeer gevaarlijk. Als je dus niet te maken wilt krijgen met tyfoons, dan is het verstandig om de zomermaanden te vermijden. De beste reistijd om Taiwan te bezoeken is dan ook de lente en de herfst, om precies te zijn april en oktober. De maanden daaromheen zijn eveneens geschikt voor een mooie reis door Taiwan.

Op zoek naar wat anders?

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Taiwan 
Van de warmwaterbronnen in Yangmingshan National Park tot de gouden Sitting Buddha bij het Foguangshan-klooster en de gebedsbellen in de Wen Wu tempel.
Alles voor je vakantie naar Taiwan 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Taiwan.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.