Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cultuurschatten en natuurschoon

Neem een kijkje in oude koningssteden, bij boeddhistische tempels of ga op wildsafari.

Bekijk reizen 

Cultuurschatten en natuurschoon op groepsreis in Sri Lanka

Van oude koningssteden en prachtige natuurparken tot tropische stranden: een groepsreis in Sri Lanka bevat een fijne combinatie van actie en ontspanning. Een heerlijke kennismaking met dit kleurrijke eiland. Met een groepsreis naar Sri Lanka van de ANWB maak je onvergetelijke herinneringen.

Tips en informatie voor jouw groepsreis in Sri Lanka

De 11 mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka 
De parel van de Indische Oceaan: van culturele erfgoederen en Nederlandse invloeden, tot de enorme olifantenpopulatie, indrukwekkende natuur en een van 's werelds mooiste treintrajecten.
ANWB Reisfilm Sri Lanka 
In deze film nemen we je mee naar de parel van de Indische Oceaan: Sri Lanka. Reis mee langs de culturele hoogtepunten, ga mee op jeepsafari, maak kennis met de bevolking en sluit af aan het strand.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De culturele driehoek

Tijdens een groepsreis in Sri Lanka bezoek je de oude koningssteden van Ceylon, die samen de zogeheten culturele driehoek vormen. In Anuradhapura valt de witte dagoba van Ruwanwelisaya op, met zijn muur van olifantenbeelden. Anuradhapura is ook een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhistische Sri Lankanen, want hier staat de heilige Bodhi-boom, een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. Nog zo'n bijzondere koningsstad is Sigiriya. Van de eeuwenoude rotsvesting is weinig over, maar tijdens de klim om boven op de beroemde Leeuwenrots te komen, bewonder je prachtige fresco's. Boven wacht een geweldig uitzicht over de omgeving.

Speuren naar wilde dieren

Wilde dieren op Sri Lanka? Op het eiland zijn ze soms makkelijker te spotten dan op de Afrikaanse savanne. Bijvoorbeeld in nationaal park Wilpattu, dat een zeer diverse natuur kent, variërend van dichte jungles en uitgestrekte grasvlaktes tot tientallen meren. Diep in de jungle speur je naar luipaarden en lippenberen. Andere mooie beschermde natuurgebieden die je bezoekt tijdens deze vakantie zijn nationaal park Yala, dat wel vrij toeristisch is, en Bundala, dat minder bekend is. In het laatste natuurpark spot je naast olifanten en krokodillen ook talloze soorten vogels, waaronder flamingo's.

Treinreis tussen de theeplantages

Op groepsvakantie in Sri Lanka maak je ook een van de mooiste treinreizen ter wereld, die tussen Kandy en Ella. Nuwara Eliya ligt halverwege de route en valt op door zijn indrukwekkende theeplantages tussen de glooiende heuvels. Kandy zelf is ook prachtig. In de stad bezoek je de boeddhistische Sri Dalada Maligawa, beter bekend als de Temple of the Tooth. Onmisbaar in de stad is het 27 meter hoge Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de oude VOC-stad Galle staat op het programma. Hier bewonder je het oud-Hollandse fort en ontdek je in het historische centrum koloniale gebouwen met een herkenbare architectuur. Bijkomen van deze veelzijdige reis doe je op een paradijselijk strand in de buurt van de stad.