Naar artikel

Cultuurschatten en natuurschoon

Neem een kijkje in oude koningssteden, bij boeddhistische tempels of ga op wildsafari.

Groepsreis Sri Lanka 

Cultuurschatten en natuurschoon op groepsreis in Sri Lanka

Van oude koningssteden en prachtige natuurparken tot tropische stranden: een groepsreis in Sri Lanka bevat een fijne combinatie van actie en ontspanning. Een heerlijke kennismaking met dit kleurrijke eiland.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Sri Lanka 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Sri Lanka.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De culturele driehoek

Tijdens een groepsreis in Sri Lanka bezoek je de oude koningssteden van Ceylon, die samen de zogeheten culturele driehoek vormen. In Anuradhapura valt de witte dagoba van Ruwanwelisaya op, met zijn muur van olifantenbeelden. Anuradhapura is ook een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhistische Sri Lankanen, want hier staat de heilige Bodhi-boom, een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. Nog zo'n bijzondere koningsstad is Sigiriya. Van de eeuwenoude rotsvesting is weinig over, maar tijdens de klim om boven op de beroemde Leeuwenrots te komen, bewonder je prachtige fresco's. Boven wacht een geweldig uitzicht over de omgeving.

Speuren naar wilde dieren

Wilde dieren op Sri Lanka? Op het eiland zijn ze soms makkelijker te spotten dan op de Afrikaanse savanne. Bijvoorbeeld in nationaal park Wilpattu, dat een zeer diverse natuur kent, variërend van dichte jungles en uitgestrekte grasvlaktes tot tientallen meren. Diep in de jungle speur je naar luipaarden en lippenberen. Andere mooie beschermde natuurgebieden die je bezoekt tijdens deze vakantie zijn nationaal park Yala, dat wel vrij toeristisch is, en Bundala, dat minder bekend is. In het laatste natuurpark spot je naast olifanten en krokodillen ook talloze soorten vogels, waaronder flamingo's.

Treinreis tussen de theeplantages

Op groepsvakantie in Sri Lanka maak je ook een van de mooiste treinreizen ter wereld, die tussen Kandy en Ella. Nuwara Eliya ligt halverwege de route en valt op door zijn indrukwekkende theeplantages tussen de glooiende heuvels. Kandy zelf is ook prachtig. In de stad bezoek je de boeddhistische Sri Dalada Maligawa, beter bekend als de Temple of the Tooth. Onmisbaar in de stad is het 27 meter hoge Boeddhabeeld. Ook een bezoek aan de oude VOC-stad Galle staat op het programma. Hier bewonder je het oud-Hollandse fort en ontdek je in het historische centrum koloniale gebouwen met een herkenbare architectuur. Bijkomen van deze veelzijdige reis doe je op een paradijselijk strand in de buurt van de stad.