Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Slowakije

Bereid je goed voor op je vakantie naar Slowakije met praktische informatie en inspiratie. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en hoe het zit met je rijbewijs over de grens. In Slowakije vind je meer dan 150 kastelen, zoals het grootste kasteelcomplex van Midden-Europa. De Slowaakse Karst, de Dobšinská ijsgrot en verschillende oerbossen staan op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Boek een rondreis langs de verschoven landsgrenzen of kies voor een autovakantie. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Slowakije.

De mooiste bezienswaardigheden van Slowakije 
Bezoek de grootste kerk van het land in Košice, bezoek het Danubiana Meulensteen Art Museum op een schiereiland in de Donau en leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad Bratislava.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Slowakije

Door de geschiedenis, culturele tradities en imposante natuur is Slowakije een van de meest inspirerende vakantiebestemmingen in Europa. Ontdek hooggebergtes met uitgestrekte bossen of geniet van de prachtige kastelen in het land.

Geniet van een goed voorbereide vakantie naar Slowakije

Ga je binnenkort op vakantie naar Slowakije? Let dan goed op de verkeersregels. Op gewone wegen is de maximumsnelheid maximaal 90 km/u, op autosnelwegen 130 km/u. Voor personenwagens met een aanhangwagen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Roken of telefoneren is tijdens het rijden verboden. Ook is het niet toegestaan om langs de weg te overnachten. Verder mag je in Slowakije geen alcohol drinken voor of tijdens het rijden.

Vakantie in Slowakije: tips en bezienswaardigheden

Slowakije is het land van de kastelen. Maar liefst 150 kastelen zijn hier op strategische posities gebouwd om aanvallen af te slaan. Bezoek in de hoofdstad Bratislava bijvoorbeeld het prachtig gerestaureerde kasteel, waarvandaan je een panoramisch uitzicht over de stad hebt. Voor het grootste kastelencomplex van Midden-Europa reis je naar Spišský Hrad. Ook is de historische binnenstad van Košice een aanrader. Natuurliefhebbers bezoeken de ijsgrot Dobšinská of de Slowaakse Karst.

Bekijk het aanbod van reizen in Slowakije

De ANWB biedt een aantal veelzijdige reizen aan in het schilderachtige Slowakije. Maak een rondreis met de auto langs de interessante bezienswaardigheden van de streek, zoals de Slowaakse gebergten in de westelijke Karpaten. Of maak een achtdaagse riviercruise over de beroemde rivier de Donau.