Reisdocumenten Singapore

Je hebt geen visum nodig voor Singapore, maar wel een toeristenkaart. Verder moet je paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn.

Reisdocument

  • Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Singapore.

Visum

  • Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
  • Bij aankomst wordt een gratis Social Visit Pass voor 14 of 30 dagen verstrekt, deze is op aanvraag te verlengen tot 90 dagen.

Reizen met minderjarige kinderen

  • Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.
  • Binnen de Schengenzone is het aan te raden (niet verplicht) een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Denk ook aan de landen waar je doorheen reist op weg naar de bestemming.

Bijzonderheden

  • Op verzoek moet je het volgende kunnen tonen bij de douane in Singapore:
    • Een doorreis- of retourticket.
    • Bewijs van voldoende financiële middelen voor de periode van verblijf. Dit kunnen bankafschriften zijn, salarisstrookjes, garanties van de gastheer/vrouw ter plaatse, bewijs van ontvangst studiebeurs, ziektekostenverzekering, beschikbaar contant geld waaronder reischeques en creditcards.
    • Een vaccinatiebewijs tegen gele koorts (alleen nodig als je het land inreist vanuit een gelekoortsgebied). Zie voor meer informatie lcr.nl.
  • Vrouwen die 6 maanden of langer zwanger zijn moeten een doktersverklaring overleggen met daarin de datum van de vermoedelijke bevalling.
  • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.
  • Voor tips en advies over het gebruik van een paspoort of identiteitskaart in het buitenland kijk op anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding.
  • Tekst bijgewerkt: november 2018. De informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum is sterk aan wijzigingen onderhevig. Raadpleeg voor de meest actuele gegevens de consulaire afdeling van de Singaporese ambassade.

Rijbewijs

Auto of motor

  • Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Singapore. Het IRB model 1949 is vereist.
  • Heb je geen IRB, dan moet je rijbewijs voorzien zijn van een gelegaliseerde vertaling in het Engels. Informeer bij de vertegenwoordiging van Singapore wat de beste procedure is.
  • Een IRB is (alleen voor Nederlands ingezetenen) verkrijgbaar bij iedere ANWB-winkel, ook voor niet-leden en moet persoonlijk afgehaald worden. Neem je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto mee. Je krijgt het IRB direct mee. Het IRB is 1 jaar geldig.
  • Let op: Verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.

Bromfiets of snorfiets

  • Voor het besturen van brom- en snorfietsen is een rijbewijs vereist. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Bijzonderheden

  • Deze informatie geldt voor Nederlands ingezetenen.

Voertuigdocumenten

Voor informatie over het bezoeken van Singapore met eigen of andermans voertuig: informeer bij de ambassade en/of het verkeersbureau van dat land. Informeer ook bij de verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden en de dekking.

Meer praktische informatie voor Singapore

Adressen en telefoonnummers
Praktisch ter plaatse
Verkeer
Vervoer