Centraal Afrikaanse Republiek visum aanvragen

Handig en gemakkelijk je visum aanvragen via de ANWB

Het regelen van een Centraal Afrikaanse Republiek visumaanvraag kost vaak veel tijd. Laat de afhandeling van de Centraal Afrikaanse Republiek visumaanvraag via de ANWB winkels lopen in samenwerking met de VisumCentrale!

Let op: Het is bij sommige landen met een visumplicht mogelijk om bij aankomst in het land nog een visum te regelen. Hiervoor kan je het beste contact opnemen met het consulaat of de ambassade of dit mogelijk is.

Centraal Afrikaanse Republiek

De Centraal Afrikaanse Republiek wordt ook Centraal-Afrika of Centafrika genoemd. Het land ligt in het midden van Afrika en grenst aan Tsjaad, Soedan, Zuid-Soedan, Congo-Kinshasa, Congo-Brazzaville en Kameroen. De hoofdstad is Bangui. Het is een van de armste landen ter wereld en sinds het einde van 2012 heerst er een burgeroorlog.

Toeristische attracties Centraal Afrikaanse Republie

 • Het Dzanga Sangha Reservaat ligt in het tropisch regenwoud in het zuidwesten van de Centraal Afrikaanse Republiek. Hier vind je grote zoogdieren zoals bosolifanten en de westelijke laagland gorilla.
 • De hoofdstad Bangui is de grootste stad van de Centraal Afrikaanse Republiek. De stad ligt op de oevers van de Ubangirivier en vormt de grens tussen de Centraal Afrikaanse Republiek en Congo Brazzaville.

Centraal Afrikaanse Republiek visum aanvragen: Hoe werkt het?

 • Je doet een visum Centraal Afrikaanse Republiek aanvraag via onze partner Visumcentrale CIBT
 • Je geeft aan bij welke ANWB winkel je de documenten voor de Centraal Afrikaanse Republiek visumaanvraag gaat inleveren.
 • Je kunt nu alles doornemen en de benodigde gegevens invullen om een Centraal Afrikaanse Republiek visumaanvraag te regelen.
 • Nadat je de instructies hebt gevolgd en je alles ingevuld hebt, lever je de visumaanvraag Centraal Afrikaanse Republiek en alle benodigde documenten en pasfoto('s) in bij de gekozen ANWB winkel. De ANWB stuurt je visumaanvraag Centraal Afrikaanse Republiek naar Visumcentrale CIBT, waar de visumaanvraag Centraal Afrikaanse Republiek in behandeling wordt genomen.
 • Je ontvangt een e-mail zodra het visum voor Centraal Afrikaanse Republiek kan worden opgehaald in de ANWB winkel.

Handig om te weten voor je Centraal Afrikaanse Republiek aanvragen

 • Je betaalt naast de visum- en servicekosten (afhankelijk van de aanvraag) ook verzendkosten (€ 25,- waarde transport) per zending voor deze service.
 • Het is niet mogelijk om het visum in een andere winkel op te halen dan waar je de documenten hebt ingeleverd.
 • Het aanvragen van een Centraal Afrikaanse Republiek visum via Visumcentrale CIBT is mogelijk voor Nederlandse en buitenlandse paspoorten.
 • De status van je Centraal Afrikaanse Republiek visumaanvraag is te volgen via Visumcentrale CIBT bij het onderdeel “Status Check”.

Vraag visum aan