Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Batterij tolbadge

Wat te doen als je tolbadge niet meer werkt door een lege batterij?

We krijgen bij de ANWB veel vragen over de levensduur van de tolbadge. Op deze pagina leggen we je uit hoe het zit en wat je kunt doen wanneer de batterij leeg is. Deze informatie geldt voor de Tolbadge Frankrijk (deze tolbadge hebben we niet langer in het assortiment), de tolbadge Frankrijk, Spanje, Portugal en de Tolbadge Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Levensduur batterij van de tolbadge

De batterij van de tolbadge kan leeg raken. Gemiddeld gaat de batterij ongeveer 7 jaar mee. Wil je zeker weten dat jouw tolbadge goed werkt voordat je op reis gaat? In geselecteerde ANWB winkels kun je de batterij van de tolbadge laten testen en bij testpunten van Mango Mobilités in Frankrijk. Binnen enkele seconden is duidelijk of de tolbadge nog goed werkt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je in de winkel direct een nieuwe aanvragen. 

In deze ANWB winkels zijn er batterijtesters beschikbaar:

Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem Kronenburg, Assen, Breda, Den Haag Wassenaarseweg, Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven Centrum, Enschede, GroningenHilversum, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Roermond, Rotterdam Centrum, Utrecht Neude, Zaandam, Zwolle.

Wat te doen als je tolbadge niet meer werkt door een lege batterij?

Is je tolbadge leeg, dan kun je deze inleveren bij een ANWB winkel. We zorgen er dan voor dat je een nieuwe opgestuurd krijgt. Dit is op het moment alleen mogelijk bij een tolbadge waarbij op de achterkant “Porteur 00001” staat. We werken aan een oplossing, maar tot die tijd kan je,  wanneer jij een ander getal op je tolbadge hebt staan, deze omruiling regelen via je klant account.

Door topdrukte bij Mango Mobilités (voorheen AREA) duurt het op dit moment niet 1 week, maar 3 weken voordat je je tolbadge thuis gestuurd krijgt.

Let op: Het is niet langer mogelijk een tolbadge Frankrijk aan te schaffen in onze winkels. Het inruilen van een tolbadge blijft mogelijk, omdat de tolbadge vanuit Frankrijk naar je adres gestuurd wordt.

Ben je op vakantie en is je tolbadge leeg? Dan kun je deze kosteloos omruilen bij de testpunten van Mango Mobilités. De tolbadge is dan direct weer te gebruiken.

Stel dat de boom niet open gaat, wat dan?

Frankrijk

In dit geval dien je een ticket te nemen (Dit is ook mogelijk bij de ‘Reserve’-strook). Wanneer de volgende tolpoort zich aandient, ga dan naar de ‘mixed zone’ tolpoort. Vraag hier d.m.v. de intercom om assistentie. Er wordt dan gevraagd het ticket en de badge te scannen. Op deze manier wordt de route wel goed geregistreerd op de badge en kun je gewoon via de facturen blijven betalen (die de volgende maand zal verschijnen) i.p.v. direct bij de tolpoort. Daarna kun je evt. naar een volgend Mango Mobilités servicepunt om de tolbadge om te ruilen voor een nieuwe.

Spanje

Indien er een medewerker aanwezig is zal hij/zij de tolbadge handmatig uitlezen of aangeven dat je een ticket moet nemen. Wanneer je de snelweg verlaat, moet je dit kaartje aan het snelwegpersoneel laten zien. Als er geen snelwegpersoneel is, staat er aan de kant van de weg een intercom om met het snelwegpersoneel te communiceren. Je wordt dan gevraagd de tolbadge in een lezer met camera te plaatsen zodat de badge uitgelezen kan worden. Indien er geen lezer aanwezig is zal men om het nummer op de badge vragen.

Portugal

  • "Vias aderentes": In deze rijstroken is er een verkeerslicht. Als de tolbadge gedetecteerd wordt, zal het verkeerslicht op groen springen. Als het licht echter geel is, moet je contact opnemen met de snelwegbeheerden. In beide gevallen stop niet.
  • Elektronische tol (ex-SCUT): In deze rijstroken is er geen indicatie om aan te geven of de tolbadge is gedecteerd. Door middel van camera’s is echter je kentekenplaat geregistreerd waardoor afschrijving van de tolgelden zonder probleem kan plaatsvinden.

Italië

Je vraag dan om hulp door op de knop "Assistenza" te drukken. Je kenteken wordt door videoapparatuur geregistreerd.
Als het probleem zich ook bij het verlaten van de snelweg voordoet geeft u op dezelfde manier het gereden traject door.

Meer informatie over de tolbadge

Misschien vind je dit ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!