Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe kom ik op Schiphol Airport?

Met 71 miljoen passagiers per jaar en meer dan 200.000 per dag in de zomer is Schiphol een van de drukste luchthavens ter wereld. We zetten de mogelijkheden om naar Schiphol af te reizen voor je op een rijtje. Extra leuk: we hebben aantrekkelijke ledenvoordelen waar je op Schiphol Airport gebruik van kunt maken.


Bereikbaarheid Schiphol met de auto of het OV

Schiphol is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Kies hieronder hoe je het liefste naar Schiphol wilt reizen en je krijgt alle benodigde informatie én actuele ledenvoordelen.


Overnachten op of in de buurt van Schiphol

Wil je je vakantie ontspannen beginnen, dan kan het handig zijn om de avond van tevoren te slapen op of in de buurt van de luchthaven. Rond en op Schiphol wemelt het van de hotels en hun aantal is groeiende.


Faciliteiten op Schiphol

Zie Schiphol als een stad: álles is aanwezig: zowel voor als achter de veiligheidscontrole. Van supermarkten tot een postkantoor en van luxe restaurants tot een medische post. En alles er tussen in, zoals bijvoorbeeld een dependance van het Rijksmuseum en een stilte/meditatiecentrum. Ook kleine kinderen vermaken zich hier prima. Bijzonder leuk is de vliegveldversie van het NEMO Science Museum en in Lounge 2 is een fantastisch KLM speelvliegtuig te vinden. En wil je – zeker in de zomer – even aan de mensenmassa op de pieren ontsnappen, wandel dan even naar het begin van de D-pier in de Schengen-zone. Daar bevindt zich namelijk een heuse openlucht daktuin met fraai uitzicht op de vliegtuigen. Roken is hier overigens niet toegestaan, daarvoor kent de luchthaven speciale ruimtes, meestal in de buurt van een bar of restaurant. Niet onbelangrijk: Schiphol biedt overal gratis wifi aan.

 

Ook op Schiphol: de Wegenwacht!

Jaarlijks krijgen 9000 mensen pech met hun auto op Schiphol. Logisch dus, dat de ANWB Wegenwacht sinds jaar en dag een uitvalsbasis heeft op de luchthaven, in de vorm van het iconische Wegenwachthuisje, dat op P3 Lang Parkeren staat. Vanuit daar rijdt de geheel elektrische Wegenwacht-auto naar de leden met panne.

Meer tips voor jouw vliegvakantie

Sneller inchecken op het vliegveld 
Met deze praktische en handige tips gaat het inchecken op het vliegveld een stuk sneller!
Dit zijn de regels voor vliegen met handbagage 
Als je gaat vliegen met alleen handbagage moet je je houden aan (soms) strenge regels. Bekijk de regels.
Vliegvakantie voorbereiden 
Je gaat op vliegvakantie, maar waar moet je dan allemaal op letten. We helpen je van A tot Z, van hoe je op het vliegveld komt tot je bagage zo slim mogelijk inpakken.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.