Hoe kom ik op Schiphol Airport?

Met 71 miljoen passagiers per jaar en meer dan 200.000 per dag in de zomer is Schiphol een van de drukste luchthavens ter wereld. We zetten de mogelijkheden om naar Schiphol af te reizen voor je op een rijtje. Extra leuk: we hebben aantrekkelijke ledenvoordelen waar je op Schiphol Airport gebruik van kunt maken.


Bereikbaarheid Schiphol met de auto of het OV

Schiphol is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Kies hieronder hoe je het liefste naar Schiphol wilt reizen en je krijgt alle benodigde informatie én actuele ledenvoordelen.


Zelf rijden of iemand afzetten

Schiphol is via meerdere snelwegen (de A4, de A9, de A5) goed bereikbaar per auto. Met name in de vakantieperiodes staat er echter geregeld een vrij lange Kiss & Ride-file op de afslag naar de vertrekhallen. Het is raadzaam om daar een beetje rekening mee te houden. Je auto kort wegzetten als wegbrenger, of afhaler, kan in P1 Kort Parkeren. Het tarief bedraagt dan één euro per tien minuten.

15% ledenvoordeel op parkeren op Schiphol

Parkeren op de terreinen en in de garages die Schiphol zelf beheert, is wellicht de gemakkelijkste optie. Als je ANWB-lid bent, is dit ook nog eens een voordelige optie, je ontvang namelijk 15% ledenvoordeel op je reservering voor Schiphol P3 en P6.

Bekijk dit ledenvoordeel op Schiphol Parking

Check jezelf en je bagage in als je parkeert

Vlieg je in de mei- of zomervakantie met KLM, TUI of Transavia en parkeer je op P3 Lang Parkeren? Dan kun je je koffers en jezelf alvast gratis inchecken óp het parkeerterrein. Zo stap je zonder bagage in de snelbus richting de vertrekhallen en kun je gelijk door naar de gate. Easy does it!

Parkeerplek reserveren op P3 met ledenvoordeel

Trein

Schiphol is perfect bereikbaar per trein. Je stapt onder Schiphol Plaza uit en bent in een paar minuten bij de incheckbalie's en de security. Nadeel: als je een zeer vroege vlucht hebt, rijden er van buiten de randstand nog geen treinen naar dit station. Pluspunt: de treinstiptheid rondom Schiphol is de laatste jaren aanzienlijk verbeterd.


Bus

Schiphol is een knooppunt van liefst 24 buslijnen. Een deel daarvan wordt uitgevoerd door Schipholnet, dat snelbussen inzet van en naar Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen en Badhoevedorp. Ook rijden er expresbussen vanuit plaatsen als Alphen aan de Rijn en Haarlem. Prijsvechter Flixbus doet ook de luchthaven aan. De KLM zet voor haar passagiers, die vroege vluchten hebben, een eigen touringcarvloot in, die ’s ochtends opereert vanuit Nijmegen, Arnhem, Veenendaal, Rhenen, Eindhoven en Maastricht. De transfer kan gratis bijgeboekt worden bij een KLM-ticket.

Schiphol Airport beschikt over een eigen taxiservice: Schiphol Taxi Amsterdam Airport. Grote voordeel: de (online) ritprijzen zijn vást. Vanuit het hele land laten verder diverse taxibedrijven – ook in de nachtelijke uren – Schiphol-taxi’s rijden, meestal busjes, waarbij meerdere mensen onderweg kunnen opstappen. Van te voren een taxi boeken kan ook. Via sneleentaxi.nl geef je aan welke route je neemt, met hoeveel personen je reist, hoeveel bagageruime je nodig hebt en wanneer je opgehaald wilt worden. 

Boek je taxi van tevoren eenvoudig online

 


Overnachten op of in de buurt van Schiphol

Wil je je vakantie ontspannen beginnen, dan kan het handig zijn om de avond van tevoren te slapen op of in de buurt van de luchthaven. Rond en op Schiphol wemelt het van de hotels en hun aantal is groeiende.


In Schiphol

Er zit zelfs een hotel ín de luchthaven; je vindt dit Mercure Hotel in Lounge 3. De veiligheids -en grenscontrole ben je dan al voorbij. Na je overnachting hoef je alleen nog maar naar de gate te lopen.


Op Schiphol

In de overdekte corridor tussen Schiphol Plaza en de parkeergarage P1, zijn premium hotels als het Sheraton en het Hilton gevestigd. Vanuit het meer basic Citizen M-hotel, dat pal naast het passagegebouw ligt, kan je ook naar de vertrekhal lopen. In piekperiodes kan een overnachting hier echter prijzig zijn.


Betaalbare adressen in de buurt van Schiphol

Andere populaire, vertrouwde en doorgaans ook betaalbare adressen in de buurt van Schiphol zijn het Hotel Ibis (en Ibis Budget) tussen Badhoevedorp en Schiphol. In Hoofddorp vind je ondermeer een NH Hotel, twee Bastion-hotels en een prima Best Western-hotel. Bij Schiphol-Rijk (aan de Aalsmeerskant) zit nog een hotelcluster met twee Radisson’s en nog een Best Western. Verderop bij de A4 heeft Van der Valk twee accommodaties en in Lijnden bij de A9 staat nog een Park Plaza Airport Hotel. Al deze hotels bieden gratis shuttles naar Schiphol aan, maar meestal niet 24/7. Als je een vroege vlucht hebt, is het verstandig om  naar de dienstregeling te informeren. De eerste Ibis-pendelbus rijdt bijvoorbeeld al vanaf 4.30 uur, terwijl Van der Valk pas om 06.00 uur start met pendelen. Let op: parkeren bij de hotels is nooit gratis.

Ga uitgerust op reis en kies voor Park, Sleep & Fly bij Hotel Schiphol A4. Het hotel is gelegen aan de oostzijde van de snelweg A4 dichtbij de luchthaven Schiphol, op 20 minuten van Amsterdam en op 30 minuten van Den Haag.

Je boekt een Park, Sleep & Fly arrangement al vanaf 111,-!*

  • Maximaal 31 dagen gratis parkeren
  • Gratis shuttle service van- en naar Schiphol volgens dienstregeling
  • Gewaardeerd met een 9,1

Bekijk Park, Sleep & Fly-arrangementen
*Niet geldig i.c.m. andere acties

 


Faciliteiten op Schiphol

Zie Schiphol als een stad: álles is aanwezig: zowel voor als achter de veiligheidscontrole. Van supermarkten tot een postkantoor en van luxe restaurants tot een medische post. En alles er tussen in, zoals bijvoorbeeld een dependance van het Rijksmuseum en een stilte/meditatiecentrum. Ook kleine kinderen vermaken zich hier prima. Bijzonder leuk is de vliegveldversie van het NEMO Science Museum en in Lounge 2 is een fantastisch KLM speelvliegtuig te vinden. En wil je – zeker in de zomer – even aan de mensenmassa op de pieren ontsnappen, wandel dan even naar het begin van de D-pier in de Schengen-zone. Daar bevindt zich namelijk een heuse openlucht daktuin met fraai uitzicht op de vliegtuigen. Roken is hier overigens niet toegestaan, daarvoor kent de luchthaven speciale ruimtes, meestal in de buurt van een bar of restaurant. Niet onbelangrijk: Schiphol biedt overal gratis wifi aan.

 

Ook op Schiphol: de Wegenwacht!

Jaarlijks krijgen 9000 mensen pech met hun auto op Schiphol. Logisch dus, dat de ANWB Wegenwacht sinds jaar en dag een uitvalsbasis heeft op de luchthaven, in de vorm van het iconische Wegenwachthuisje, dat op P3 Lang Parkeren staat. Vanuit daar rijdt de geheel elektrische Wegenwacht-auto naar de leden met panne.


Nog meer handige informatie als je gaat vliegen: