Hoe kom ik op Rotterdam The Hague Airport?

Ernaartoe, hotels en parkeren

Kleinschaligheid is de kracht van Rotterdam The Hague Airport, dat met circa 1.9 miljoen passagiers de derde luchthaven van Nederland is. Ideaal hier? Je wandelt vanuit de auto bijna zo je toestel in…We zetten de mogelijkheden om naar Rotterdam Airport af te reizen voor je op een rijtje. Extra leuk: we hebben aantrekkelijke ledenvoordelen waar je op Rotterdam Airport gebruik van kunt maken.


Bereikbaarheid Rotterdam Airport met de auto of het OV

Rotterdam The Hague Airport is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Kies hieronder hoe je het liefste naar Rotterdam wilt reizen en je krijgt alle benodigde informatie én actuele ledenvoordelen.


Zelf rijden of iemand afzetten

De luchthaven ligt pal aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Voor wegbrengers en afhalers is er een speciale Kiss & Ride-parkeerplaats. Daarvandaan is het een minuutje lopen naar de terminal.

Parkeren op Rotterdam The Hague Airport

Vanaf alle parkeerterreinen rond Rotterdam The Hague Airport kan je naar de terminal lopen. Je bent maximaal 10 minuten onderweg. Valet Parking is ook beschikbaar.

Bijzonder efficiënt op P3 is bovendien de mogelijkheid om alvast op dit parkeerterrein in te checken en je bagage af te geven! Dan kan je gelijk door naar de security. Op P10 parkeer je het goedkoopste. Op P2 en P6 kunnen elektrische auto’s worden opgeladen. Ook hier geldt: online reserveren is altijd voordeliger. Mocht je ook overnachten bij Rotterdam Airport, informeer dan naar de doorgaans voordelige Park, Sleep & Fly-deals, waarbij je de auto tot 22 dagen bij het hotel kan laten staan.


Metro/bus

Vanuit Den Haag en Rotterdam is het vliegveld gemakkelijk en snel bereikbaar via Metrolijn E (halte Meijersplein). Vanuit Rotterdam Centraal rijdt ook buslijn 33 rechtstreeks naar de luchthaven. Het OV naar de luchthaven rijdt overigens al vanaf 05.48 uur.

De luchthaven heeft sinds 1995 zijn eigen taxidienst, de Rotterdam Airport Travel Taxi, die ook ritten buiten de eigen regio kan verzorgen.

Een andere optie is het online boeken van je taxi. Dat kan heel eenvoudig bij sneleentaxi.nl.

Boek eenvoudig een taxi online

Overnachten in de buurt van Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport kent twee opvallend comfortabele hotels. Het Best Western Plus-hotel ligt ongeveer aan de overkant van de luchthaven en beschikt over een ruim parkeerterrein. Een pendelbus brengt de gasten binnen vijf minuten naar de terminal. Pal naast de vertrekhal ligt het iets nieuwere World Hotel Wings Rotterdam, dat ook over eigen parkeerfaciliteiten beschikt. Ook bieden ze allebei Park, Sleep & Fly-arrangementen aan.

Faciliteiten op Rotterdam The Hague Airport

Ideaal aan Rotterdam The Hague Airport is dat je vanaf je parkeerplek in een korte tijd - via de incheckbalie en security - bijna zo het vliegtuig inwandelt. Verwacht in de terminal – zowel voor als achter de veiligheidscontrole – geen grote winkelplaza’s of foodcourts. Basic voorzieningen, zoals een airportshop, een AKO-kiosk, een koffiecorner en een buffetrestaurant, zijn er uiteraard wel. Overal in de luchthaven, kan je gebruik maken van gratis wifi.

Nog meer handige informatie als je gaat vliegen: