Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Hoe kom ik op Eindhoven Airport?

Ernaartoe, parkeren en overnachten

Met 6.2 miljoen passagiers (in 2018) is Eindhoven Airport nu de tweede luchthaven van Nederland. Toch kennen veel reizigers het Brabantse vliegveld nog niet. Handige tips voor vertrek vanaf Eindhoven Airport.

Hoe kom ik op Eindhoven Airport met de auto?

Eindhoven Airport ligt ten westen van de stad en is vanaf de N2 (afslag 29) aan te rijden. De luchthaven beschikt over een speciale Kiss & Ride-strook, waar je recht voor de terminal mensen kunt ophalen of wegbrengen. Parkeren is hier mogelijk tot maximaal 2 uur, waarbij de eerste 10 minuten gratis zijn.

Parkeren op Eindhoven Airport

Vanuit alle officiële parkeerterreinen van de luchthaven kan je in maximaal 7 minuten naar de vertrekhal lopen. Voor kort parkeren kan je terecht op het parkeerterrein P0, gelegen direct tegenover de terminal. Wil je jouw auto langer parkeren, boek dan een parkeerplaats op een van de andere parkeerterreinen, waarbij P4 grotendeels overdekt is. Het is aan te raden om vooraf online je parkeerplaats te reserveren. 

15% ledenvoordeel op parkeren

Als ANWB-lid ontvang nu je bij Quick Parking 15% ledenvoordeel op parkeren bij Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Brussel Zaventem Airport.

Bekijk dit ledenvoordeel

Taxi

Een betrouwbare partner van Eindhoven Airport is Connexxion Taxi Services. Een ritje vanuit het centrum duurt 15 tot 20 minuten. Wil je van te voren een taxi boeken? Dan kan dat gemakkelijk via sneleentaxi.nl.

Boek je taxi van tevoren eenvoudig online

Hoe kom ik op Eindhoven Aiport met het OV?

Eindhoven Airport is makkelijk te bereiken met het OV. Elke paar minuten rijdt er een bus vanuit Eindhoven Centraal in 20 minuten naar de luchthaven. De bus stopt vlak voor de ingang van de terminal. De Airport Shuttle van lijn 400 rijdt met slechts 1 tussenstop rechtstreeks naar de terminal. Ook lijn 401 gaat om de tien minuten rechtstreeks vanaf Eindhoven CS naar de terminal, maar deze bus doet onderweg meer haltes aan.

Reis je met trein en bus, dan kun je kiezen voor het OV combi-ticket waarmee je vlak voor de ingang van de terminal uitstapt. Het OV combi-ticket  is 9 euro vanaf elk station in Noord-Brabant, en 17 euro van een station buiten Noord-Brabant. Daarnaast heb je met het OV combi-ticket toegang tot Fast Track, waarmee je sneller door de security kan gaan. 

Faciliteiten op Eindhoven Airport 

Eindhoven Airport kent een zeer volwassen voorzieningenniveau met een AH to Go, een La Place-restaurant, een Cloud Club-restaurant, een Starbucks, een Farm Coffee en nog twee gezellige bars.

Overnachten in de buurt van Eindhoven Airport 

Het Tulip Inn-hotel is pal bóven de terminal van de luchthaven gebouwd. Vanuit de bar en het restaurant kijk je zo de vertrekhal in en sommige kamers bieden mooi zicht op de landingsbaan. Iets verderop ligt Novotel Eindhoven Airport, dat ook Sleep, Park & Fly-deals aanbiedt. Het hotel zorgt dan voor een taxi naar het vliegveld.

Nog meer handige informatie als je gaat vliegen:

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!