Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voor welke landen is een vaccinatie nodig?

Voor veel landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika heb je een vaccinatie nodig. Check op de website van de GGD hoe het zit per land.

Check ggdreisvaccinaties.nl 

Gebruik de ANWB Reiswijzer om je reis verder voor te bereiden.

Wanneer moet ik mijn vaccinatie regelen?

We raden aan om minimaal zes weken voor vertrek na te gaan welke voorzorgsmaatregelen je moet treffen. Dit kun je doen bij de huisarts of via de GGD. Ben je te laat? Dan is dat een risico voor je gezondheid, maar er bestaat ook een kans dat je het land van bestemming niet in komt.

Houd er rekening mee dat sommige vaccinaties moeten worden herhaald voordat ze effectief zijn. Nog een reden om je vaccinaties op tijd te regelen.

Moet ik een bewijs van inenting meenemen?

Je ontvangt bij je vaccinatie een vaccinatieboekje, het ‘International bewijs van inenting’. Bewaar dit goed en neem het altijd mee op reis. Sommige landen willen bij de douane bepaalde stempels in het boekje zien. Bewaar het daarom in je handbagage. Bovendien is het voor jezelf een handig overzicht van je vaccinatiestatus.

Dekking medische kosten 
Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met de aanvullende dekking medische kosten ben je verzekerd voor zorg, ook op vakantie.
Hygiëne op reis: handige tips 
Ziekte kan je vakantie flink vergallen. Reizigersdiarree dankzij vies drinkwater, of een parasiet die je na een fijne zwempartij oppikt. Gelukkig is het vaak te voorkomen - met deze tips.
ANWB Reiswijzer 
Tol betalen met je pinpas, kan dat? Zonder milieusticker een stad in, mag dat? Goed voorbereid op vakantie ga je met de ANWB Reiswijzer!

Ook handig voor jouw vakantie

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

Tot 20% korting
Relaxed op reis deze zomer? 

Van comfortabele sweatwear tot essentiële reisaccessoires, ontdek ze in de (Web)Winkel.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.