Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

5x handig in je handbagage

Of je nu een korte of lange vlucht voor de boeg hebt, handbagage heb je altijd bij je. We zetten vijf onmisbare en handige reis-essentials op een rij voor een ontspannen vlucht.

1. Opladers en een wereldstekker

Breekbare elektronica stop je liever niet in je ruimbagage, waar soms flink mee wordt gesmeten. Dus je laptop, tablet en camera’s hou je lekker bij je, evenals alle adapters en een wereldstekker, die ook op de luchthaven of tijdens de vlucht nog zeker van pas komen.

2. Een schoon t-shirt

Het gebeurt bijna nooit, maar het zal jou net overkomen: je koffer verschijnt niet op de band. Neem daarom een extra setje ondergoed en een schoon shirt mee in je handbagage, evenals cosmetica, tandpasta, een kam, enz. Tip: koop bij de drogist zo’n doorzichtige security-proof reisetui, die je vaker kunt gebruiken. En als je er toch bent: koop ook die navulbare mini-flesjes voor shampoo e.d. Scheelt weer plastic.

Misschien overbodig om te vermelden, maar vloeistoffen mag je beperkt meenemen. Bekijk daarom nog even de regels voor handbagage.

3. Je reisbescheiden

Belangrijke documenten, die je op het vliegveld niet direct nodig hebt, maar wel bij de hand wil hebben, gaan uiteraard in je cabin luggage. Te denken valt aan je hotelreservering, het contract bij je huurauto, of de zorgpasjes van de kids. Sowieso is een print-out met alle gegevens (adressen, telefoonnummers) van je reis aan te raden.

4. Slaapmasker & oordopjes

Maak je een langere vlucht. Neem dan ook een slaapmasker en oordopjes mee aan boord. Een noise-canceling koptelefoon kan verder ook voor wat extra rust zorgen. Als je naar meer exotische bestemmingen reist (of de VS) moet je aan boord ook nog douane-formulieren invullen, dus een pen (geen potlood) is dan uiteraard handig.

5. Een lege drinkfles

Vliegen is allang niet meer die Peter Stuyvesant-ervaring, zeker niet met de budgetmaatschappijen, waar je (fors) moet betalen voor eten en drinken aan boord. Smeer dus thuis je bammetjes die gewoon door de security mogen. Ook handig: neem een lége drinkbus of bidon mee, die je bij de gate zelf weer kunt vullen met water.

Ook handig als je binnenkort gaat vliegen:

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Fijne Vakantie Check
Meldjeaan

ANWB Fijne Vakantie Check

Vertel ons je vakantieplannen en wij sturen relevante reisvoorbereidingstips. Dag vakantiestress!