Naar artikel

Handbagage inpaklijst

Handig om mee te nemen op vliegvakantie

Of je nu een korte of lange vlucht voor de boeg hebt, handbagage heb je altijd bij je. Met de juiste spullen binnen handbereik kun je tijdens de reis lekker ontspannen.

1. Opladers en een wereldstekker

Breekbare elektronica stop je liever niet in je ruimbagage, waar soms flink mee wordt gesmeten. Dus je laptop, tablet en camera hou je bij je, evenals alle adapters en een wereldstekker, die ook op de luchthaven of tijdens de vlucht nog van pas komen.

2. Een schoon shirt

Het gebeurt bijna nooit, maar het zal jou net overkomen: je koffer verschijnt niet op de bagageband. Neem daarom een extra set ondergoed en een schoon shirt mee in je handbagage, net als cosmetica, tandpasta, een kam, enz. Tip: koop bij de drogist zo’n doorzichtige reisetui, die je vaker kunt gebruiken. En als je er toch bent: koop ook een paar navulbare mini-flesjes voor bijvoorbeeld shampoo. Veel handiger dan grote flessen. 

Let op: vloeistoffen mag je beperkt meenemen. Bekijk daarom nog even de regels voor handbagage.

3. Je reisdocumenten

Belangrijke documenten wil je bij de hand hebben, dus ook die stop je in de handbagage.  Je paspoort en hotelreservering bijvoorbeeld, het contract van de huurauto, de zorgpassen, wat contant geld. Het is ook handig om een print met alle gegevens (adressen, telefoonnummers) van je reis mee te nemen.

Let op: de hoofdbestuurder moet altijd in het bezit zijn van een creditcard. Dit is voor de waarborg die ter plekke afgegeven wordt.

4. Slaapmasker & oordopjes

Maak je een langere vlucht, neem dan ook een slaapmasker en oordopjes mee aan boord. Een goede koptelefoon kan ook voor wat extra rust zorgen. Als je naar meer exotische bestemmingen reist (of de VS) moet je aan boord ook douane-formulieren invullen, dus een pen (geen potlood) is handig.

5. Een lege drinkfles

Passagiers worden aan boord al lang niet meer verwend, zeker niet  door de budgetmaatschappijen, waar je (fors) moet betalen voor eten en drinken. Neem dus iets te eten mee van thuis om de ergste honger te stillen. Ook handig: een lége drinkbus of bidon, die je bij de gate weer kunt vullen met water.

Bekijk de gehele paklijst voor je vliegvakantie:

Meer tips voor jouw vliegvakantie

Vliegen met alleen handbagage: de regels 
Vliegen met alleen handbagage heeft voordelen. Maar let op de (soms) strenge regels.
Paklijst vliegvakantie 

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Vergeet dan bijvoorbeeld niet die handige kleine flesjes voor in je handbagage.

Tips voor slapen in het vliegtuig 
Slapen in het vliegtuig moeilijk? Welnee! Met onze 11 tips om te slapen aan boord kom je ontspannen aan op je bestemming.

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden