Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Trouwe-Ledenvoordeel     

7-daagse riviercruise België en Zuid-Nederland

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Deze cruise voert over Vlaamse, Waalse én Limburgse waterwegen. Flirt met de bourgondische verleidingen van Antwerpen, Luik, Maastricht, Roermond én Nijmegen en zie het landschappelijk schoon aan je voorbij glijden. Het vertrek- en aankomstpunt is Nijmegen. Met uitstekende verzorging en entertainment aan boord.
  • korting van 15% bij vertrek 1 april (nee geen grap), deze is al verwerkt in de getoonde prijs
  • comfortabele riviercruise met verblijf in hut op basis van volpension
  • deskundige reisbegeleiding aan boord

Jouw reis

Maak je op voor een weekje grenzeloos genieten onder de grote rivieren waarbij we ons vanaf het water laten gidsen langs de natuur- en stedenpracht aan de Rijn, de Schelde, het Albertkanaal en in het land van Maas en Waal. 

Vanaf de Waalkade in Nijmegen varen we naar de rivierendelta, over het Hollands Diep en de Zeeuwse wateren om neer te strijken op de Scheldestad Antwerpen, bekend om zijn sfeervolle binnenstad met de vele pleinen, terrassen, musea en winkelstraten de Meir en de Keyserlei. 

Het Albertkanaal verbindt de haven van Antwerpen met de binnenhaven van de voormalige mijn- en industriestad Luik en doorkruist de Belgische provincies Antwerpen, Limburg en Luik. Een route die voert langs sluizenstelsels, verdedigingswerken, oude kanaaldijken, steden zoals Herentals, Genk en Hasselt en mergelplateaus.  

Het historische centrum van de Franstalige Ardennenstad Luik ligt ingeklemd tussen de Maasvallei en de heuvel van de Citadel. Bijzondere gebouwen, een ruig randje, kunst en cultuur, de Luikse wafel, speciaalbieren en volop levendigheid: Luik heeft het allemaal.  

We blijven in bourgondische sferen en volgen de loop van de Maas voor een Limburgs tweeluik: Maastricht en Roermond. Het Vrijthof, de Sint Janskerk, het Romeinse erfgoed en een punt Limburgse vlaai, er zijn vele goede redenen om af te meren in Maastricht (excursie Maastricht met boemeltreintje is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina). 

In de bisschopsstad Roermond kun je niet om de stadsbeeldbepalende Christoffelkathedraal en het Munsterplein heen. Tip: wanneer je de stadsbrouwerij bezoekt proef dan eens het nieuwste biertje Lurrie Sjtufke. Daarnaast telt Roermond 140 verrassende speciaalzaken en boetiekjes. 

Het Maas-Waalkanaal verbindt de Maas bij Heumen (Cuijk) met de Waal bij Nijmegen, onze laatste etappeplaats voordat we terugkeren naar Nijmegen. Neem een kijkje in Museum Het Valkenhof, leer meer over de Romeinse tijd en strijk neer op een terrasje aan de Grote Markt met uitzicht op het oude Stadhuis. 

Je verblijft in…
Het luxe cruiseschip ms Dutch Melody is een comfortabel schip met een sfeervolle uitstraling en is voorzien van airconditioning. Aan boord heb je de keuze uit verschillende hutten waarbij de bedden overdag opgeklapt worden zodat er gezellige zitjes ontstaan. 

Aan boord ontbreekt het je aan niets. De chef-kok en zijn team serveren dagelijks de heerlijkste gerechten. Op het zonnedek staan comfortabele ligstoelen om van het voorbijgaande uitzicht te genieten.

Je verblijft op basis van volpension verzorging (ontbijtbuffet, lunch(buffet) en viergangendiner en ’s avonds wordt in de salon nog een snack geserveerd). Op dag 6 schuif je aan voor het vijfgangen Captain's Dinner.

Tijdens het ontbijt zijn drankjes (sapjes, koffie, thee, melk en water), lunch (koffie, thee, tafelwater) en diner (koffie, thee en tafelwater) inbegrepen. Het is daarnaast mogelijk om aan boord een drankenpakket bij te boeken. Informatie over het drankenpakket is terug te vinden in de reisbescheiden. 

Reisvarianten
Klik hier voor de 7-daagse riviercruise Rijn en Moezel
Klik hier voor de 7-daagse riviercruise Hanzesteden, Texel en IJsselmeer

Inclusief deskundige reisbegeleiding
Aan boord word je bijgestaan door een groot team aan bemanningsleden. Daarnaast gaat een Nederlandssprekende ANWB-reisbegeleider mee op reis. Ook de cruise director spreekt Nederlands. Zij staan altijd klaar voor raad en daad, tips en bij vragen.

Excursiepakket België en Zuid-Nederland cruise (bij reservering op te geven en te betalen)
We bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende excursies:
- busexcursie en stadswandeling Antwerpen (circa 2 uur)
- stadswandeling en busexcursie Luik (circa 2 uur)
- stadswandeling en stadsrondrit met zonnetrein Nijmegen (circa 2 uur)

Minimaal aantal deelnemers: 100
De ervaring leert dat de reizen grotendeels doorgang vinden. Mocht echter het minimum aantal personen niet zijn bereikt dan zullen wij je uiterlijk twee weken voor vertrek hiervan op de hoogte stellen.

Reisperiode
De vertrekken voor 2024 vinden plaats op 1 april, 8 juni, 9 juli, 27 juli, 14 augustus, 19 september, 7 en 25 oktober. Klik in de kalender op de gewenste maand om de gewenste datum getoond te krijgen.

Verlengen
Deze riviercruise kan niet worden verlengd.

Upgraden
Het is tijdens het boeken mogelijk je verblijf in de hut op het benedendek te upgraden naar het bovendek of het hoofddek. Zie tab Verblijf voor uitleg over de verschillen tussen de dekken.