Naar artikel
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Sheep grazing on the shore of the river IJssel in front of the cityfront of Kampen in Overijssel, The Netherlands.
Trouwe-Ledenvoordeel     

7-daagse riviercruise Hanzesteden, Texel en IJsselmeer

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Deze riviercruise is geknipt voor liefhebbers van oer-Hollandse landschappen. Geniet een week lang onbekommerd van Nijmegen aan de Waal, Wijk bij Duurstede aan het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek, Hoorn aan het Markermeer, het Waddeneiland Texel en de Hanzesteden Kampen, Deventer en Zutphen aan de IJssel. Nijmegen is het vertrek- en aankomstpunt. 
  • gezelligheid, gevarieerde natuur, aansprekende steden en entertainment aan boord
  • comfortabele riviercruise met verblijf in hut op basis van volpension
  • deskundige reisbegeleiding aan boord

Jouw reis

Maak je op voor een ontspannen cruise over Neerlands waterwegen, een rivierflirt met een overdaad aan natuurpracht en karakteristieke steden die wegdeemsteren aan de horizon. Met uitstekende verzorging en entertainment aan boord.

Op de 1e dag is er de mogelijkheid om in de namiddag en avond Nijmegen te ontdekken. De volgende dag varen we via de Waal en het Amsterdam-Rijnkanaal naar Wijk bij Duurstede, dat met Nijmegen een Romeinse geschiedenis deelt. De oude binnenstad staat bekend om zijn sfeervolle smalle straatjes, grachten, bruggen en vele rijksmonumenten.

De vaarkoers naar de VOC-stad Hoorn loopt over het Amsterdam-Rijnkanaal, het buiten IJ en het Markermeer, waarbij het Nederlandse waterlandschap volledig tot zijn recht komt. We hebben voldoende tijd om de stad die floreerde in de Gouden Eeuw te bezichtigen. 

Na een mooie tocht over het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee komen we aan in de haven Oudeschild aan de oostkant van het Waddeneiland Texel.

Het sluitstuk van deze ontspannen riviercruise vormen de historische Hanzesteden Kampen, Deventer (waar een stadsbezichting vanaf ANWB-lidmaatschap Goud is inbegrepen) en Zutphen, die een eeuwenoude entente vormen met de IJssel. 

Neem deel aan de georganiseerde activiteiten aan land of trek er op eigen gelegenheid op uit. En geniet van de reuring én ontspanning aan boord; niets moet, alles mag tijdens deze riviercruise.

Je verblijft in…
Het luxe cruiseschip ms Dutch Melody is een comfortabel schip met een sfeervolle uitstraling en is voorzien van airconditioning. Aan boord heb je de keuze uit verschillende hutten waarbij de bedden overdag opgeklapt worden zodat er gezellige zitjes ontstaan. 

Aan boord ontbreekt het je aan niets. De chef-kok en zijn team serveren dagelijks de heerlijkste gerechten. Op het zonnedek staan comfortabele ligstoelen om van het voorbijgaande uitzicht te genieten.

Je verblijft op basis van volpension verzorging (ontbijtbuffet, lunch(buffet) en viergangendiner en ’s avonds wordt in de salon nog een snack geserveerd). Op dag 6 schuif je aan voor het vijfgangen Captain's Dinner.

Reisvarianten
Klik hier voor de 7-daagse riviercruise Rijn en Moezel
Klik hier voor de 7-daagse kerst riviercruise Limburg en België
Klik hier voor de 7-daagse riviercruise België en Zuid-Nederland

Inclusief deskundige reisbegeleiding
Aan boord word je bijgestaan door een groot team aan bemanningsleden. Daarnaast gaat een Nederlandssprekende ANWB-reisbegeleider mee op reis. Ook de cruisedirector spreekt Nederlands. Zij staan altijd klaar voor raad en daad, tips en bij vragen.

Excursiepakket Hanzesteden, Texel en IJsselmeer (bij reservering op te geven en te betalen)
We bieden we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende excursies:
- rondvaart met elektrische sloep door Hoorn (circa 1 - 1,5uur)
- busexcursie Texel (circa 4 uur)
- bezoek en rondleiding Koggerwerf in Kampen (circa 1,5 uur)

Minimaal aantal deelnemers: 100
De ervaring leert dat de reizen grotendeels doorgang vinden. Mocht echter het minimum aantal personen niet zijn bereikt dan zullen wij je uiterlijk twee weken voor vertrek hiervan op de hoogte stellen.

Reisperiode
De vertrekken voor 2024 vinden plaats op 26 maart, 14 mei, 27 juni, 2 augustus, 20 augustus, 25 september en 13 oktober.

Verlengen
Deze riviercruise kan niet worden verlengd.

Upgraden
Het is tijdens het boeken mogelijk je verblijf in de hut op het benedendek te upgraden naar het bovendek of het hoofddek. Zie de tab Verblijf voor uitleg over de verschillen tussen de dekken.