Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Beeld kan niet gebruikt worden i.v.m. copyright onbekend
ANWB Verre Vakantiedeals

28-daagse easy going groepsrondreis Grand Tour Zuid-Afrika

Deze reis kan worden verlengd
Deze rondreis van Johannesburg naar Kaapstad heeft vele troeven. Spot de Big Five tijdens een gamedrive, proef Zuid-Afrikaanse wijnen en ontdek Kaapstad en omgeving. Deze groepsreis is gebaseerd op onze populaire 22-daagse Grand Tour Zuid-Afrika en aangepast zodat je op een wat rustiger tempo reist.
  • de Grand Tour Zuid-Afrika in een rustiger reistempo
  • gamedrives, leuke excursies en veel entreegelden inclusief
  • de meest complete rondreis in ons aanbod

Jouw reis

Kenmerken van deze reis
Natuur: 5/5 Strand: 2/5 Cultuur: 4/5 Reisintensiteit: 3/5

Rondreis 
Deze reis voert op rustig tempo langs vrijwel alle hoogtepunten van dit veelzijdige land. Maak ook van binnenuit kennis met Zuid-Afrika!

In Pretoria leren we alles over de geschiedenis van de eerste Europese kolonisten, het Apartheidsregime en Nelson Mandela, de eerste president van het nieuwe Zuid-Afrika. 

Liefhebbers van adembenemende uitzichten genieten tijdens de Panoramaroute.

In een privéwildreservaat bij Ohrigstad maken we onze eerste gamedrive en in het Krugerpark gaan we op zoek naar de Big Five.

Het koninkrijkje Swaziland, overnachten in de Afrikaanse bush, kennismaken met de Zulu-bevolking, varen over het St. Lucia meer en de machtige Drakensbergen; de veelzijdigheid van Zuid-Afrika is ongekend. 

Langs de Indische Oceaan en de ruige Wild Coast komen we in groener gebied. Grillige rotsen, dichte bossen, verlaten baaien en een eindeloze bloemenpracht bepalen het landschap, ook wel de Tuinroute genoemd. Aan de kustlijn wandelen we door het diepgroene woud van Tsitsikamma National Park. 

Via Oudtshoorn, dwars door de outback van de West-Kaap en over de langste wijnroute ter wereld naar Kaapstad. Bekend om de Tafelberg, Robbeneiland en het levendige V&A Waterfront. En Kaap de Goede Hoop, Stellenbosch en Boulders Beach met zijn waggelende pinguïns.

Dit is met recht een ‘Grand Tour’ door Zuid-Afrika!

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen 
Je hebt de keuze uit vele gegarandeerde vertrekdata en vliegt rechtstreeks met KLM.

Uitstekende hotels, bijzondere lodges
Wij zorgen voor comfortabel vervoer met ervaren chauffeurs en we verblijven in uitstekende hotels en bijzondere lodges op basis van logies en ontbijt, veelal midden in de natuur. 
Bovendien reizen we in een rustiger tempo en je hebt zo alle tijd op alle indrukken en ervaringen op je in te laten werken. Zo overnachten we, met uitzondering van Umhlanga, overal minimaal twee nachten. 

Heel veel inclusief
Wij hebben er voor gekozen om de entreegelden voor de belangrijkste bezienswaardigheden, een gamedrive in open 4WD, extra's als een wijnproeverij en een bezoek aan een dorpje van de Xhosa-bevolking op te nemen in de prijs zodat je tijdens de reis niet voor onverwachte kosten komt te staan. Ook zijn diverse diners inclusief.

Deskundige reisleiders die het echte Zuid-Afrika kennen
Tijdens deze complete rondreis vertellen onze ervaren Nederlands/Afrikaanssprekende reisleiders met passie over dit cultureel diverse en gastvrije land, vol contrasten en met een bewogen geschiedenis. Onze reisleiders hebben hun wortels in Zuid-Afrika en kunnen als geen ander vertellen over hun land!

Verlengen / Upgraden
Krijg je maar geen genoeg van Zuid-Afrika? Na afloop van de rondreis is het tijdens het boeken mogelijk je rondreis per nacht te verlengen in Kaapstad. Ook kun je je stoelklasse upgraden van economy class naar economy comfort. 

Groepsgrootte
Minimaal 12 / maximaal 36 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar