Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Trouwe-Ledenvoordeel     

10-daagse expeditie cruise Spitsbergen - Oost en Zuid

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Ervaar de grootsheid van de arctische natuur naar het zuiden en oosten van Spitsbergen, waarbij we ter land en ter zee de beste plekken bezoeken om rendieren, beluga’s, walrussen en ijsberen te spotten in een arctisch decor van bergtoppen, toendra’s, fjorden en gletsjers.
  • expeditieschip Hondius met zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten
  • gigantische gletsjers en op zoek naar walvissen en ijsberen
  • Stadstour Oslo met Nederlands sprekende gids

Jouw reis

Pakijs dat fonkelt in het ijzige water, de geschiedenis van de walvisvaart en mijnbouw, toendravlaktes, getijdengletsjers, grillige fjordenpracht, ijsberen, witte walvissen, poolrobben, walrussen, rendieren en vogelkliffen. Maak je op voor een reis vol natuurwonderen naar één van de meest fascinerende plekken op aarde. 

Tijdens deze expeditiecruise naar de Noorse eilandengroep Spitsbergen in de Noordelijke IJszee ben je net als Willem Barentsz een zeevaarder, ontdekkingsreiziger én poolonderzoeker inéén. In de zomermaanden komt de eilandfauna tot leven en de voedselrijke wateren trekken vele vogelsoorten.
 
Het expeditieschip zet vanuit Longyearbyen, het grootste eiland van de Spitsbergen archipel, koers zuidwaarts voor een passage door de zijfjorden van het Hornsund-gebied. Torenhoge bergtoppen en glinsterende gletsjers definiëren het fjordenlandschap en dit is de eerste kans om diverse robbensoorten en ijsberen te zien. 

De Hondius navigeert vervolgens door het pakijs van Storfjorden naar Edgeøya, een onbewoond eiland in de Noordelijke IJszee waar we aan land gaan voor een wandeltocht over de toendra en op zoek gaan naar Spitsbergenrendieren en een kolonie walrussen. 

Op het eiland Barentsøya verkennen we te voet de toendravlakte van Sundneset voordat we zodiacs stappen voor een cruise langs ijswanden naar een drieteenmeeuwenkolonie. 

Aan de oost- en zuidzijde van het westelijk deel van Spitsbergen staan diverse landingen op het programma en tijdens de mooie wandelmeters komen vogelaars in het bijzonder aan hun trekken.  

De route terug naar Longearbyen voert via de Bell Sund, één van de grootste fjordensystemen van Spitsbergen. Door de oceaanstromingen is dit gebied iets warmer dan andere gebieden in de archipel, wat zich uit in een relatief weelderige vegetatie. In deze omgeving is de kans groot om een groep beluga’s, witte walvissen, te zien. 

Dan is het tijd om je zeebenen voor landbenen te verruilen. Op de terugreis nemen we je tot slot mee op een rondleiding door Oslo!

Bekijk voor een impressie van deze reis onze reisvideo.

Je verblijft in… 
Tijdens de overnachtingen vlak bij de luchthaven Oslo-Gardermoen verblijf je in een modern hotel met rookvrije kamers en gratis wifi. De transfers naar de luchthaven zijn bij de reis inbegrepen.

Het expeditieschip de Hondius is speciaal gebouwd voor het arctisch gebied en dus perfect voor een optimale beleving van de natuur en het wildleven op en rond de Spitsbergen archipel. 

Per dag bekijkt het expeditieteam welke activiteiten het beste bij de weersomstandigheden passen. Aan boord kom je alvast alles te weten over de geschiedenis en omgeving van Spitsbergen door de vele lezingen die worden gegeven. Trek je sneeuwschoenen aan en maak indrukwekkende wandelingen over sneeuw en ijs samen met onze expeditiegidsen.

Aan boord verblijf je in een tweepersoonshut. Na een dag vol onvergetelijke indrukken praat je met andere reizigers na onder het genot van een heerlijk diner. Nog niet genoeg van de natuur? Neem dan plaats in de observatielounge en wie weet spot je walvissen. 

Je verblijft aan boord op basis van volpension. 

Inclusief vluchten en transfers

Tijdens deze expeditiecruise zijn de retourvluchten Amsterdam - Oslo en Oslo - Longyearbyen inbegrepen, net als de transfers. 

De capaciteit aan boord van de Hondius bestaat uit maximaal 174 passagiers tezamen met een circa 72-koppige bemanning. 

Verlengen
Je kunt deze reis niet verlengen.