Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Plan jouw vakantie volgens de beste reistijd voor Panama

Bij het plannen van je vakantie naar Panama houd je natuurlijk rekening met de beste reistijd. Het Midden-Amerikaanse land heeft een tropisch klimaat. Het hele jaar door liggen de temperaturen hoog en is er een hoge luchtvochtigheid. Het tropische Panama kent twee duidelijke seizoenen: de natte en de droge periode. Van december tot en met april is het droog in Panama en van mei tot en met november valt de regen. Het regent zelden de hele dag, maar vaak in korte hevige buien aan het eind van de middag of in de avond. De meeste regen valt in september en oktober.

Panama in het droge seizoen

De beste reistijd voor een vakantie naar Panama is in het droge seizoen van eind december tot en met april. De temperatuur ligt in deze maanden boven de 30 graden en de luchten zijn strak blauw. Dit is de ideale periode voor een zonovergoten strandvakantie naar Panama. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor accommodatie en tours hoger liggen in het hoogseizoen en dat het wat drukker is bij populaire bezienswaardigheden.

Natuur in bloei in het regenseizoen

Het regenseizoen is het laagseizoen en loopt van april tot en met november. Je hebt meer kans op wolken en buien. Afhankelijk van de plek waar je vakantie viert, hoeft de regen echter geen grote overlast te veroorzaken. Aan de Caribische kust van Panama regent het namelijk het hele jaar door. Na een harde regenbui in de avond of nacht is de kans groot dat de zon de volgende ochtend weer schijnt. Het grote voordeel van reizen in deze periode is dat de bloemen door al het water overal in bloei staan. Ook is het wat rustiger en zijn de prijzen lager.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Panama 
Kustlijnen aan de Caribische Zee en Grote Oceaan, een tropisch klimaat en overweldigende natuur.
Alles voor je vakantie naar Panama 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Panama.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.