Oekraïne

De autoriteiten van Oekraïne waarschuwen voor mogelijke ongeregeldheden in Kiev en andere steden. De autoriteiten van Oekraïne hebben extra maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten. Wees extra alert. Vermijd demonstraties en ongeregeldheden. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Bijvoorbeeld via de media en via de Rijksoverheid website.

Kunst en cultuur

Het Oekraïense territorium vormde van de 9e-13e eeuw een onderdeel van de 'Rus van Kiev'. Daarna werd het bezet door de Mongolen, kwam het onder Pools-Litouwse heerschappij en uiteindelijk viel het in de 17e eeuw met zijn oostelijke deel toe aan Rusland. Na nog meer verdelingen van het grondgebied in de 18e eeuw werd de Oekraïne in 1922 een republiek binnen de USSR.

Natuur

Het landschap van de aan de Zwarte Zee gelegen Oekraïne wordt gekenmerkt door een golvende, vruchtbare vlakte die naar het zuiden toe enigszins afloopt. Het land wordt doorsneden door de Dnjepr en zijn zijrivieren Pripjat en Desna en door de Dnjestr. Trekpleisters voor het toerisme zijn de stad Kiev en de havenplaats Odessa, de kust, met uitlopers van de Donaudelta, en het schiereiland de Krim.

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar Oekraïne? Bereid je goed voor met onze praktische informatie. Van lokale verkeers- en douaneregels tot informatie over je rijbewijs in het buitenland.

Bekijk praktische informatie Oekraïne