Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vanaf juni ook elektronisch tol betalen op A14 bij Parijs

31 mei 2024 Tussen Parijs en de aansluiting met de A13

Op steeds meer snelwegen in Frankrijk moet je elektronisch tol betalen (péage en flux libre oftewel free-flow toll). Het niet betalen van tol op deze trajecten kan leiden tot een boete van € 90 tot € 375.

Ook op de A14 staan dus per juni portalen boven de weg waar met camera’s de kentekens of een tolbadge worden geregistreerd. Op den duur zullen tolpoorten met slagbomen helemaal gaan verdwijnen en wordt de tol alleen nog maar op elektronische manier geheven boven de weg. Vanaf december 2024 is het hele traject A14/A13 Parijs-Normandië "péage en flux libre" oftewel ook een onzichtbare tolweg in Frankrijk.

Hoe moet ik tol betalen op de A14?

Voor het traject A14 en vanaf december A13 (Parijs - Normandië) kun je op verschillende de elektronische tolheffing betalen. Het makkelijkste is om dit met een tolbadge te doen.

  1. Met een tolbadge. De tolbadge kan je bij de ANWB zowel online als in de ANWB-winkel bestellen. Meer informatie over de tolbadge.
  2. Achteraf een online betaling doen via sanef.com onder vermelding van je kenteken en bankrekeningnummer (Let op: betaal binnen 72 uur).
  3. Via één van de 10.000 verkooppunten van Nirio (Let op: website is in het Frans).

Bestel tolbadge 

Vorig jaar werd het elektrisch tol betalen al ingevoerd op de A4 en de A79 in Frankrijk. Bekijk alle andere informatie over je reisvoorbereiding voor Frankrijk op de ANWB Reiswijzer.

 Reiswijzer Frankrijk 

Of plan je route alvast met de ANWB Routeplanner.