Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wegenwacht opent extra servicepunt in Frankrijk

7 juli 2023 24 wegenwachten gaan deze zomer naar Frankrijk en Italië

Om de verwachte drukte op te vangen en onnodige autotransporten naar Nederland te voorkomen, wordt een extra servicepunt ingericht in de buurt van Orange. Hier kunnen relatief simpele mankementen, zoals een kapotte autoband, vlot worden verholpen.

Inzet Wegenwacht opgeschaald in Frankrijk en Italië

Bijna 3 miljoen Nederlanders vieren deze zomer hun vakantie in Frankrijk en Italië. Daarom heeft de Wegenwacht haar inzet in deze landen opgeschaald. Vijftien wegenwachten gaan naar populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk, daarnaast gaan vier wegenwachten naar het nieuwe servicepunt in Piolenc in Zuid-Frankrijk. Ook naar Italië vertrekken vijf wegenwachten.

Inzet huurauto's uitgebreid

In totaal worden 5.300 voertuigen verdeeld over 120 uitgiftepunten in elf populaire vakantiegebieden door heel Europa. Deze voertuigen worden vooral ingezet om Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer weer naar huis te krijgen. Mocht de voorraad ontoereikend zijn dan wordt door de Alarmcentrale naar alternatieven gezocht, zoals de trein, de bus of het vliegtuig.

Bestel Wegenwacht Europa met 10% korting 

Voor vervangend vervoer ter plaatse zal met name een beroep worden gedaan op lokale verhuurders. Vanwege de beperkte beschikbaarheid zal dit vermoedelijk een uitdaging worden. Vakantiegangers kunnen te maken krijgen met langere wachttijden en oudere voertuigen. Ook kunnen de afstanden tot de afhaallocatie toenemen.

Pech makkelijk melden met ANWB Onderweg app

Met de gratis vernieuwde ANWB Onderweg app kun je eenvoudig pech melden in de app. Je wordt dan zo snel mogelijk geholpen. Daarnaast profiteer je van alle andere voordelen van de app, zoals de actuele brandstofprijzen per tankstation in heel Europa.

Controleer je auto voor vertrek

De ANWB raadt vakantiegangers aan hun auto ruim voor vertrek na te laten kijken om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen. Tijdens de jaarlijkse Wegenwacht Vakantiecheck controleert de Wegenwacht gratis je auto, zodat je goed voorbereid op vakantie kunt. Kom langs in Hazeldonk op vrijdag 21 juli tussen 7:00 en 13:00. Of bekijk de tips van de Wegenwacht online om zelf je auto te checken.