Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tientallen boetes in Oostenrijk voor verkeerd plakken tolvignet

14 februari 2023

Ga je binnenkort met de auto naar Oostenrijk? Dan moet je rekening houden met het feit dat op Oostenrijkse wegen actief wordt gecontroleerd op de juiste bevestiging van de tolvignet op de voorruit.

Tientallen boetes zijn uitgedeeld

Bijna alle autosnelwegen in Oostenrijk zijn tolwegen, waarvoor een tolvignet verplicht is. Bij de ANWB zijn tientallen meldingen binnengekomen van bestuurders die een boete hebben gekregen. De eerste boete komt op € 120. Bij niet tijdige betaling wordt deze verhoogd naar € 300. In Oostenrijk wordt met mobiele camera’s gecontroleerd. Op deze camerabeelden is te zien hoe en waar het vignet op de voorruit is aangebracht.

Hoe moet je het tolvignet dan wél bevestigen?

Het tolvignet moet aan de binnenkant van de voorruit worden geplakt. Dit mag bijvoorbeeld niet met plakband en ook niet in een houder. Dit om te voorkomen dat een vignet wordt doorverkocht. Check de ANWB Landeninformatie om het tolvignet op de juiste manier te plaatsen.

Bestel je vignet Oostenrijk 

Je kunt je vignet ook digitaal regelen. Houd er rekening mee dat online bestelde digitale vignetten pas 18 dagen na aankoop geactiveerd worden.