Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reiswijzer aangepast voor populaire najaars- en wintervakantiebestemmingen

De ANWB gaat zich met de Reiswijzer vanaf vandaag concentreren op de meest populaire najaars- en wintervakantiebestemmingen. Het aantal vakantielanden waarover corona-gerelateerde informatie wordt verstrekt, gaat van 24 naar 12. Nu steeds meer landen hun coronamaatregelen versoepelen, wordt een buitenlandse vakantie aantrekkelijker. Toch heb je als reiziger nog altijd te maken met toegangseisen en beperkingen op locatie. De Reiswijzer zet de belangrijkste informatie ook in naseizoen overzichtelijk op een rij.

Veel mensen oriënteren zich in deze tijd van het jaar op de herfst- en wintervakantie. Op anwb.nl/reiswijzer zien vakantiegangers of zij welkom zijn in het vakantieland van hun keuze én welke maatregelen ter plaatse gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook is hier informatie te vinden over overnachtingsmogelijkheden, bezienswaardigheden, horeca en skiliften.

ANWB Vakantiehulp-app

Daarnaast kunnen reizigers een pushbericht ontvangen via de ANWB Vakantiehulp-app wanneer de situatie ter plaatste verandert. Dit bericht komt in de plaats van de e-mailalerts die tijdens het zomerseizoen werden verzonden. De service geldt voor België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland en Nederland. 

76% van leden wil graag vakantie in het buitenland vieren

De afgelopen twee jaar kozen veel Nederlanders vanwege de coronapandemie voor een vakantie in eigen land. Nederlandse bestemmingen ontvingen daardoor ruim 50% meer gasten. Uit een recente ledenpeiling van de ANWB blijkt echter dat 76% van de leden graag weer in het buitenland vakantie wil vieren. Ook willen zij weer net zo vaak op vakantie gaan als voor de uitbraak van corona.

Afgelopen zomer is de Reiswijzer van de ANWB meer dan 19 miljoen keer geraadpleegd. Ook verstuurde de ANWB ruim 800.000 e-mails om reizigers te attenderen op veranderende coronaregels op Europese bestemmingen.

Ook interessant: