Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB steunt ‘Just book it’ campagne reissector

25 maart 2021

De Nederlandse overheid raadt buitenlandse vakanties af tot half mei. Alleen veel ANWB leden willen niets liever dan de koffer pakken voor een zomervakantie in het buitenland. Zij hebben echter ook vragen en twijfels over het nu al boeken van een vakantie. De ANWB steunt daarom de ‘Just book it’ campagne, die er op gericht is om twijfel weg te nemen om nu alvast een vakantie voor de zomer te boeken.

Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Gfk blijkt dat 84% van de Nederlanders toe is aan vakantie, waarbij meer dan de helft een bestemming in Europa op het oog heeft voor deze zomer. In dit onderzoek kwam ook naar voren dat mensen twijfelen om nu alvast een vakantie te boeken, omdat men geen financieel risico wil lopen.

Boeken met bescherming van de ANVR

Wanneer je een vakantie boekt bij een organisatie die aangesloten is bij de ANVR ben je in ieder geval zeker van:

  • Geld terug bij annulering door de reisorganisatie of faillissement.
  • Repatriëring als het reisadvies naar oranje of rood verandert.
  • Eerlijke voorwaarden en geen “kleine lettertjes”

De ANWB reisbedrijven, FOX, Pharos, ANWB Ledenreizen en ANWB Kampeerreizen zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Hier vind je alle voordelen van ANVR en SGR.

Extra zekerheid bij ANWB

De ANWB doet er alles aan om de zomervakantie voor jou goed te regelen. Wij vinden het belangrijk dat je onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. Daar hoort ook zorgeloos boeken bij. Daarom bieden we je naast de bovenstaande bescherming ook de extra zekerheid van gratis annuleren. 

Bekijk meer informatie over de soepele vakantievoorwaarden van ANWB en alle aanvullende zekerheden die ANWB biedt.