Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op vakantie deze zomer? Boek met de zekerheid van ANWB

Op vakantie en eropuit in 2021

De Nederlandse overheid geeft aan dat het vanaf 15 mei weer mogelijk is om naar veilige landen te reizen. Wij krijgen van leden steeds meer vragen of ze nu een vakantie of uitje kunnen boeken voor de zomer of het najaar. Waar moeten ze op letten? En welke zekerheden biedt ANWB als ze nu alvast een vakantie willen boeken?

Kan ik al vooruit boeken voor de zomer?

Wij kunnen de zorgen rondom corona niet wegnemen, maar wij vinden het belangrijk dat jij onbezorgd en met plezier op vakantie of eropuit kunt. Daarom vertellen we je graag welke zekerheden de ANWB biedt, zodat jij gerust een vakantie of uitje bij ons kunt boeken. Ook geven de ANWB Experts je onafhankelijk advies over waar je allemaal op moet letten als je nu een vakantie of uitje wilt boeken bij ons of bij een andere (reis)organisatie?

Extra zekerheden bij ANWB Reizen

De ANWB neemt je graag mee op reis. En daar hoort ook zorgeloos boeken bij! Nu is een vakantie plannen in 'normale' tijden soms al niet eenvoudig, maar is dit door corona nog een stuk ingewikkelder. We zetten daarom graag voor je op een rij, hoe wij ervoor zorgen dat jij toch onbezorgd en met plezier op vakantie kunt.


Maatregelen ANWB Camping

Op anwbcamping.nl vind je informatie over meer dan 8.700 Europese campings. Een groot gedeelte van de campings is te boeken via de website. Je boekt dan direct bij de camping, onder de boekingsvoorwaarden van de camping en je betaalt ook direct aan de camping. Je kunt gemakkelijk in het Nederlands reserveren, met iDEAL betalen en je betaalt nooit meer dan wanneer je via de website van de camping zelf boekt. Je kunt de Algemene Voorwaarden van ANWB Camping hier lezen.

Om kampeerliefhebbers duidelijkheid geven, zodat zij met een veilig gevoel op de camping kunnen verblijven, heeft ANWB coronalabels geïntroduceerd. Één coronalabel als een camping is ingericht op de coronamaatregelen en één als een camping speciale coronavoorwaarden hanteert, waardoor kampeerliefhebbers zorgeloos een camping kunnen boeken voor deze zomer.


ANWB Eropuit - Kan dat?

Door de coronacrisis blijven we dichterbij huis. Het advies is beperk het aantal reisbewegingen en blijf zoveel mogelijk thuis. Toch wil je wel een dagje of weekendje weg of op vakantie in eigen land. Maar... kan dat eigenlijk wel?


Nog meer zekerheid met de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering

De ANWB Annuleringsverzekering biedt dekking als een reisbestemming van code geel naar oranje of rood gaat. ANWB en Aegon zijn bovendien de enige reisverzekeraars die repatriëring dekken in geval van corona. Daarnaast dekt de ANWB Reisverzekering óók de kosten die gemoeid zijn met een gedwongen langer verblijf op de vakantiebestemming.

Kijk hier voor alle informatie over de dekking tijdens corona.
 

Onafhankelijk advies van experts

Met juridische vragen of voor onafhankelijk advies en informatie op het gebied van verkeer, vakantie en recreatie ben je bij ANWB aan het juiste adres. Denk daarbij aan klachten na de aanschaf van een auto, vertraging met het vliegtuig of problemen op de camping. Maar dus ook aan waar je op moet letten bij het boeken van een reis, of een vakantieland toegankelijk is, wat de mogelijkheden zijn om een reis te annuleren of te wijzigen, wat je reis- en annuleringsverzekering vergoedt en meer.