Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Groep Nederlanders overvallen in Zuid-Afrika

26 september 2017

Een groep van 36 Nederlanders is zondagavond laat overvallen in Johannesburg. Het gezelschap was net in Zuid-Afrika aangekomen voor een reis van 22 dagen door het land met de organisatie Fox (dochteronderneming ANWB). Ze waren op weg van het vliegveld naar het hotel toen de bus werd klemgereden door een auto met een blauw zwaailicht op het dak.

Vijf gewapende overvallers zijn de bus in gegaan. Veel mensen zijn kostbaarheden kwijtgeraakt en ook alle bagage werd meegenomen. De buschauffeur had nog een tweede telefoon waarmee hij uiteindelijk hulp heeft kunnen inschakelen.

De reizigers zijn daarna opgevangen in het hotel. Een aantal inzittenden van de bus heeft ook klappen gekregen. Ze zijn door een arts onderzocht. De reizigers zijn behoorlijk in de war en hebben weinig spullen meer. Alle 36 Nederlanders willen terug naar huis. De KLM heeft het groepsticket waarmee ze reisden zonder kosten omgeboekt om dat mogelijk te maken.

Na aankomst op Schiphol gaat het gezelschap buiten de publieksruimtes om direct per bus naar het kantoor van Fox in Hoofddorp. Daar worden de reizigers herenigd met hun familieleden en staat een team klaar dat nazorg biedt aan wie daar behoefte aan heeft.