Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Check de beste reistijd voor Nepal en zie het land op zijn mooist

Dit land van de machtige bergen is het hele jaar bewonderenswaardig, maar de beste reistijd voor Nepal hangt af van het weer. In de zomer is het moessontijd, dus is deze periode minder geschikt om door Nepal te reizen. Als je door de bergen trekt, wil je immers niet verrast worden door overstromingen. Tegelijkertijd zijn de valleien in de regenperiode wel op hun mooist. Het klimaat in Nepal loopt uiteen en verschilt per gebied. In het laagland is het subtropisch en in bergen ijzig koud. Bedenk eerst wat voor type reis je wil maken en kies op basis daarvan de beste reistijd.

De beste reistijd voor Nepal om een trekking te maken

Het Himalayagebergte heeft een immense aantrekkingskracht op de avonturiers onder ons. In Nepal bewonder je acht van de tien hoogste bergtoppen ter wereld. De 8848 meter hoge Mount Everest is de allerhoogste. Wil je een tocht maken, dan zijn maart, april, oktober en november de beste maanden. Alleen op grote hoogte, boven de 4400 meter, zijn de temperaturen het hele jaar door laag. Rond eind maart staan de rododendrons in bloei. In het Annapurnagebergte geniet je dan van een prachtige bloemenzee.

Verken de Nepalese jungle tijdens een rondreis door het land

Wil je meer bewonderen dan de bergen? Dan is oktober tot en met mei de perfecte periode voor een rondreis. In april en mei kan het wel heet zijn in de laaglanden. Beleef bijvoorbeeld een avontuur in de mooie jungle van het land. In het nationale park Chitwan heb je een grote kans om wilde dieren te spotten, als olifanten, tijgers en neushoorns. Iets meer afgelegen is het ongerepte nationaal park Bardia. Je hebt hier een grote kans tijgers te ontmoeten.

De beste periode voor rustzoekers om Nepal te verkennen

Ben je wat meer een rustzoeker, dan is het tussenseizoen in april en september tot half december een goede reistijd. Het is dan ook rustiger in de kleurrijke hoofdstad Kathmandu. Een niet te missen attractie is hier de Swayambhunath Stupa, een 5e-eeuws religieus complex boven op een heuvel in de vallei. Het gebouw wordt ook wel de Monkey Temple genoemd en tijdens je bezoek ontdek je zeker waarom.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Nepal 
Het ‘dak van de wereld’ met uitdagende trektochten door het besneeuwde Himalaya-gebergte. Ook is het het land van Boeddhistische pelgrimsoorden en van koningssteden die je zintuigen prikkelen.
Alles voor je vakantie naar Nepal 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Nepal.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.