Montenegro

Crna Gora (Zwarte Bergen) is buiten zijn grenzen beter bekend onder zijn Italiaanse naam Montenegro. Die zwarte bergen zorgen ervoor dat het sinds 2006 weer onafhankelijke staatje qua natuurschoon hoog gewaardeerd wordt. Het nationale park Dormitor, het grensmeer van Skadar en de baai van Kotor behoren tot de mooiste landschappen van de Balkan. Terwijl het verborgen vorstendom in het binnenland slechts bij natuurvrienden bekend was, golden de stranden aan de Adriatische Zee al in het Joegoslavië-tijdperk als druk bezocht maar niet echt platgelopen. Budva, Ulcinj en Bar zijn bezig aan een inhaalslag. Laatstgenoemde badplaats is het beginpunt van een spectaculair spoortraject naar Belgrado.

Attracties en evenementen

Informatie
Montenegrijns verkeersbureau: visit-montenegro.com, uitgebreide lijst evenementen, echter zonder links, Folklorefestivals ( Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d'Arts Traditionnels van de UNESCO): cioff.org, worldtravelguide.net.

Natuur

Als het gaat om natuurschoon wint Montenegro het ruimschoots van zijn voormalige partner. Hier liggen ook de zuidelijkste stranden van de Adriatische kust. De spoorlijn van de badplaats Bar naar de Servische hoofdstad Belgrado is een van de mooiste trajecten van Europa.

Winkelen

In Podgorica zijn veel kledingwinkels en winkelcentra. In het oude centrum van Herceg Novi vind je talloze juwelierszaken en kunstgaleries. Op de markten wordt vooral groente, fruit, vis, kaas en goedkope kleding en huishoudelijke artikelen verkocht. Typische souvenirs zijn kaas, lokale koffie en wijn.

Meer praktische informatie?

Ga je op vakantie naar Montenegro? Zorg dat je je goed voorbereid met onze praktische informatie. Van de lokale verkeers- en douaneregels tot informatie over je rijbewijs in het buitenland.

Bekijk praktische informatie Montenegro