Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Montenegro

Ga goed voorbereid op reis en ontdek de mooiste plekken van Montenegro. Lees waar de tolwegen zich bevinden en welke douaneregels er gelden. Je bent in een keer op de hoogte van de mooiste bezienswaardigheden: bezoek het Ostrog-klooster met de tombe van Vasilius, loop over de Millenniumbrug in de hoofdstad Podgorica of verken het Zwarte Meer in National Park Durmito. Boek een rondreis inclusief een bezoek een de buurlanden. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Montenegro.

De mooiste bezienswaardigheden van Montenegro 
Van fjordachtige baaien in de Budva Rivière tot het Ostrog-klooster, het meest bezochte bedevaartsoord op de Balkan.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Montenegro

Geniet in het hart van de Balkan van de wonderschone diversiteit van Montenegro. Wandel door nationaal park Lovćen, zwem in de Adriatische Zee of geniet van de cultuur in Kotor tijdens je vakantie in Montenegro.

Bereid je vakantie in Montenegro goed voor

Ga je zelf de weg op tijdens je vakantie in Montenegro? De hoofdwegen zijn redelijk goed onderhouden. Buiten de hoofdwegen geniet je van avontuurlijke routes met prachtige vergezichten, maar vaak zijn de wegen bochtig en smal. In de zomer kan het vrij druk zijn op de wegen langs de kust en door de Moračakloof. Let bovendien op gevaarlijke inhaalmanoeuvres van medeweggebruikers.

Tips en bezienswaardigheden voor een reis door Montenegro

Gedurende een rondreis door Montenegro breng je een bezoek aan de bruisende badplaats Budva. Wandel door het authentieke centrum, met gemarmerde wandelpaden en smalle steegjes in Venetiaanse stijl. Bewonder ook de fresco's in de kerk van de Heilige Drie-eenheid. In de oude handelsstad Kotor bezoek je de vestingmuur, de kathedraal van de heilige Tryphon en de orthodoxe kerken van Sint Nicolaas en Sint Lucas. Beklim het fort van bijna 300 meter hoog voor een prachtig uitzicht.

Bekijk het reisaanbod naar Montenegro

Interesse in een reis naar Montenegro? Bekijk het veelzijdige aanbod aan rondreizen door Montenegro of combineer de vakantie met een trip door omliggende landen zoals Servië, Kroatië, Tsjechië, Hongarije of Oostenrijk.